Kad Red Bul radi - Maks pobeđuje!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 24.04.2022.
16:38
Izvor: Sportske.net

Obišao Hamiltona za ceo krug.

 EPA-EFE/SANNA
EPA-EFE/SANNA

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobednik je trke za Veliku nagradu Emilija Romanje.

Odustajanje ili pobeda to su jedine dve opcije za Holanđanina Maksa Festapena na startu sezone u Formuli 1. Vozač Red Bula je u prve četiri trke šampionata po dva puta odustao i pobedio. Danas je došao red na slavlje.

Sjajni Ferstapen vodio je od početka pa do kraja trke u Imoli i potpuno zasluženo stigao do trijumfa. Drugi je bio njegov klupski kolega Serhio Perez, dok se na podijumu još našao vozač Meklarena Lando Noris.

Start po kiši doneo nam je mnogo uzbuđenja i odustajanje Ferarijevog vozača Karlos Sainca posle incidenta sa Danijelom Rikardom.

Ubrzo je kiša stala, a sa njom su nestala i uzubuđenja sa trke. Ferstapen je suvereno držao lidersku poziciju i konstantno uvećavao prednost u odnosu na Pereza i trećeplasiranog Šarla Leklera.

Težak trenutak na trci doživeo je sedmostruki šampion sveta Luis Hamilton koga je vodeći Ferstapen pretekao za čitav krug.

Lider u šampionatu, Ferarijev Šarl Lekler bio je siguran na trećoj poziciji sve do devet krugova pre kraja, kada je u želji da prestigne Pereza izgubio koncentraciju i okrenuo se na stazi, zbog toga je izgubio mesto na postolju i nekoliko zlata vrednih bodova u borbi za šampionsku titulu, trku je završio tek na šestom mestu.

Luis Hamilton je ostao bez bodova u Imoli, bio je tek 14, njego klupski drug Džordž Rasel uspeo je donekle da "izvadi fleke" Mercedesa i zauzme četvrtu poziciju.

Lekler je ostao lider šampionata sa 86 bodova, Ferštapen je drugi sa 59, a Perez treći sa 54 osvojena boda.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se osmog maja u Majamiju.

Ne propustite