Kakav rolerkoster u Bakuu! Ludilo u borbi za titulu, Red Bul likuje posle suza!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 06.06.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv finiš trke!

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Vozač Red Bula Serhio Perez pobednik je trke za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Veoma zanimljiva trka viđena je u Bakuu, gde je pitanje pobednika rešeno u samoj završnici, ali zahvaljujući pehu koji se dogodio lideru Maksu Ferstapenu.

Vodio je sjajni Holanđanin gotovo čitavu trku budući da je zajedno sa klupskim kolegom Serhijom Perezom iskoristio grešku Mercedesa pri Hamiltonovoj zameni guma, te tako preuzeo lidersku poziciju. 

Hamilton je konstantno pretio Perezu, ali ni u jednom trenutku nije uspeo da ga pretekne ističući brzinu Red Bula u drugom sektoru. Nije bio uspešan ni nakon izlaska vozila bezbednosti kada se o zid udario vozač Aston Martina Lens Strol. Nešto kasnije, incident je doživeo i Maks Ferstapen, kojem je takođe eksplodirao pneumatik na startnom ciljnom pravcu i istaknute su crvene zastave dva i po kruga pre kraja trke. 

Naravno, bio je ljut mladi Holanđanin koji je imao idealnu priliku da se dodatno odvoji po broju bodova od aktuelnog svetskog šampiona Hamiltona. Incident, koji u ovakvom stanju snaga i u ovakvoj neizvesnosti, gde je svaki bod krucijalan, može da utiče na generalni plasman na kraju sezone.

Tako je pred restart, vodeći trojac bio: Perez, Hamilton i na opšte iznenađenje svih - Sebastijan Fetel!

Dva i po kruga su ostala za sprint-trku i bio je to start iz mesta, odlučila je direkcija trke. Sjajno je krenuo Luis Hamilton nakon ovog starta, pretekao Serhija Pereza, ali, umesto da skrene ulevo, Britanac je produžio pravo, pogrešio i ostao bez ijednog poena... Perez je na kraju ipak doneo radost, kako sebi, tako i Red Bulu, dok je drugi završio Sebastijan Fetel, a poslednje mesto na podijumu rezervisao je Pjer Gasli!

Potom slede Šarl Lekler, Lando Noris, Fernando Alonso, Juki Cunoda, Karlos Sajnc, Danijel Rikardo, a bodove je uzeo i Kimi Rajkonen.

Razočaravajući dan imao je Valteri Botas, koji je startovao kao 10. a potom završio 12.

Tako, nakon rolerkoster završnice, Maks Ferstapen ipak može da bude zadovoljan jer zadržava vođstvo u šampionatu sveta, dok je najveći tragičar Luis Hamilton, kojeg je sopstvena greška koštala pobede i prilike da preskoči rivala iz Holandije.

Ne propustite