Kako izgleda raditi posao iz snova?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.08.2021.
10:34
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja priča za ove prostore.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Povezane vesti

Ukoliko ste ljubitelj auto-moto sportova, verovatno ste oduvek sanjali da budete pokraj same staze kako bi ste čuli rad dvo ili četvorotočkaša od kojih podilazi jeza. Za poštovaoce dva najbrža sporta na svetu Formule 1 i Moto GP sa ovih prostora je luksuz otići na neku od trka svetskog šampionata.

Najbliži je mađarski Hungaroring, dok ostale destinacije izuskuju mnogo veće troškove. Ali, ako ste se ikada pitali kako izgleda svakodnevno proživljavati snove većine onih kojima je brzina u krvi, onda je pravi čovek za vaše odgovore Slobodan Pekez čiji posao je direktno vezan za Formulu 1. Naime, Slobodan i njegovi saradnici bave se pripremom i celokupnom organizacijom u Padok klubu (prim. aut. centralna zgrada na startnom ciljnom pravcu) i vode računa da sve u tom predelu protekne u najboljem mogućem redu, kako bi se svi VIP gosti osećali što komfornije.

Imali smo priliku da provedemo određeno vreme sa njim, gde nam je on predstavio kako tačno izgleda njegov radni dan i na čemu se zasniva. Kako nam je pojasnio, on i njegova ekipa saradnika putuju na staze širom sveta nekoliko dana uoči trka Formule 1 i započinju pripreme koje moraju biti okončane do četvrtka, kada startuje trkački vikend.

Privatna arhiva

Suočavaju se sa brojnim problemima i kako navodi, apsolutno sve mora biti perfektno obavljeno, jer prolaze kroz niz inspekcija od strane ljudi iz Formule 1.

Međutim, nije to najbolji deo njegovog posla u koji je samostalno ušao pre dve godine, već sloboda kretanja na centralnom delu staze, gde se uostalom sve zvezde okupljaju. U dodiru je sa svim vozačima, javnim ličnostima, a neretko i popriča sa njima ili se čak popne na pobedničko postolje!

"Veoma sam im blizu prilikom obavljanja svog posla, što je i njegov najbolji deo. Obožavam energiju Fernanda Alonsa, koji je konstantno nasmejan, pozdravlja navijače. Vidi se koliko voli sve ovo. S druge strane, tu je neko poput Luisa Hamiltona. Kada prošeta ka garaži, ne osvrće se previše, gleda u jednu tačku, svi se sklanjaju", pojašnjava Slobodan za "Sportske.net".

U nastavku razgovora nam je opisao da je najzahtevnije raditi u Abu Dabiju, gde prebogati šeici imaju razne prohteve, a da je energija iz Monte Karla, gde je sve „skučeno“, pritom nosi istorijski pečat, jedna od najboljih stvari koja se doživljava na ovom poslu.

Ovog vikenda putuje u Belgiju, čime vezuje tri uzastopne trke budući da odmah potom slede Holandija i Italija.

Kada bismo se pitali koji posao je jedan od najlepših na svetu, ovaj bi veoma lako mogao da se svrsta u jedan takav. Slobodane, srećnik si.

Ne propustite