Ko je budućnost Mercedesa? Rasel za sada tajnovit

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.07.2021.
12:45
Izvor: Sportske.net

Još nije ništa odlučeno, bar ne zvanično.

 EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Britanski automobilista Džordž Rasel podvukao je da još ne zna kakva će biti njegova budućnost posle završetka aktuelne sezone.

Talentovani vozač koji je član Mercedesove akademije od 2017. trenutno vozi za Vilijams i briljira koliko god može sa vozilom sa ograničenim mogućnostima.

Iako nije ostvario niti jedan bod u ovoj sezoni, bio je blizu u nekoliko navrata, posebno na poslednjoj trci za Veliku nagradu Austrije, kada je završio kao 11. Njegovo ime se najčešće spominje kao ono koje će naslediti Valterija Botasa naredne sezone, pa se spekulisalo da će upravo u Velikoj Britaniji, na stazi Silverston, biti ozvaničeno da je i zvanično drugi vozač Mercedesa.

"Što se tiče tima za moju sledeću sezonu, ništa nije potpisano niti dogovoreno i ništa neće biti ozvaničeno na Silverstonu. Želim da to znate", rekao je Rasel medijima i sprečio da se spekulacije nastave.

On je prošle sezone vozio za Mercedes i bio zamena za Luisa Hamiltona koji je imao koronavirus. Sedeo je za kokpitom sedmostrukog svetskog šampiona i bio nadomak pobede kada se dogodio incident koji ga postavio na 9. mesto po završetku trke.

Ne propustite