Ko može da skine Hamiltona s trona?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.03.2021.
21:19
Izvor: Beta

Ima li takvog uopšte?

Beta/Miguel Medina, Pool via AP
Beta/Miguel Medina, Pool via AP

Povezane vesti

Nekadašnji šampion Formule 1 Niko Rozberg ocenio je da vozač Red Bula Maks Verstapen ove sezone ima najviše šansi da pobedi sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona u borbi za titulu.

Rozberg je svojevremeno bio timski kolega sa Hamiltonom u Mercedesu i jedini je vozač koji je uspeo da spreči Britanca da osvoji šampionsku titulu otkako je uvedena hibridna turbo era 2014. godine.

Hamilton će ove sezone pokušati da osvoji rekordnu osmu titulu šampiona Formule 1, Rozberg je rekao da je i dalje teško zamisliti da neko može da bude bolji od Hamiltona tokom cele sezone, ali da najveću šansu ima Verstapen.

Upitan na koga bi se kladio u borbi za titulu, Rozberg je za Skaj odgovorio:

"Na Hamiltona, pošto niko ne može da zamisli da neko zaista može da pobedi Luisa tokom cele sezone po broju bodova".

"Tako da, novac bih uplatio na Luisa. Ali, Maks Verstapen je posebno blizu u predsezoni po pitanju šansi da bude bolji od Luisa u borbi za titulu. Mislim da niko nije bio toliko blizu već dugo, dugo godina", ocenio je Rozberg, koji je osvojio jedinu šampionsku titulu 2016. godine, posle čega je završio karijeru.

Red Bul je bio najbolji na nedavnim predsezonskim testiranjima u Bahreinu, zbog čega mnogi spekulišu da bi 23-godišnji Verstapen mogao da se ravnopravno suprotstavi 36-godišnjem Hamiltonu u borbi za titulu.

Iz sedmostrukog uzastopnog šampiona Mercedesa su naveli da je Red Bul ispred njih uoči prve trke u šampionatu, 28. marta u Bahreinu.

Ne propustite