Luis Hamilton - Penzija ili povratak?

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.01.2022.
17:46
Izvor: Sportske.net

Postoji li razloga za strah?

EPA-EFE/HAMAD I MOHAMMED
EPA-EFE/HAMAD I MOHAMMED

Povezane vesti

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton nije se oglasio povodom svog potencijalnog odlaska iz ove organizacije nakon kontroverznog završetka sezone.

Išao je Luis ka rekordnoj osmoj tituli prvaka sveta, ali je poklekao pod Maksom Ferstapenom ili pre pod direktorom trke Majklom Masijem čije su odluke direktno uticale na pitanje šampiona Formule 1.

Od kvalifikacionog dana za poslednju trku u Abu Dabiju, što je bio 11. decembar, pa do danas, Luis Hamilton se nije oglašavao na svom Instagramu gde je prethodno bio vrlo aktivan, a poslednju izjavu za medije dao je nakon trke, što je obavezujuće i dao je veoma kratak i diplomatski odgovor.

Mnogo se govorilo o njegovom potencijalnom odlasku iz Formule 1 bez da svoje ime ispiše zlatnim slovima u istoriju ovog sporta budući da bi sa osmom titulom svetskog šampiona postao jedinstven. Razočaran je, kako ne bi bio, trka se i dalje nalazi pod istragom Svetske automobilske organizacije (FIA), a veliko je pitanje da li će Majkl Masi ostati na svojoj poziciji pred start nove sezone.

Isto tako, i dalje vlada pitanje u vezi sa budućnosti Luisa Hamiltona. Britanski "Skaj" je zajedno sa svojim analitičarima pokrenuo debatu o njegovoj daljoj karijeri, a istaknuti novinar Formule 1 Martin Brandl smatra da vozač Mercedesa nipošto neće napustiti "najbrži cirkus na svetu".

"Ne verujem u to da budem iskren. Siguran sam da je Toto Volf (op. aut. direktor Mercedesa) upitan od strane Luisa hoće li nešto biti učinjeno kako bi se zaštitio. Formula 1 je fantastično uspešna po brend Mercedes-Benz, a sam Luis ima 37 godina i vozi u svom "piku", pokazuje neverovatnu želju i posvećenost. On će se vratiti i pritisnuće papučicu gasa kao nikada pre", smatra Brandl.

S druge strane, legendarni Alan Prost veruje da su šanse da Luis napusti Formulu jedan 50-50.

"Teško je postaviti se na njegovo mesto. On ima toliko razloga da se povuče... Stavio bih to na 50 odsto. Bio bi to veliki udarac za ovaj sport, ali mislim da Hamilton ima za šta da se bori, posebno jer stižu novi propisi", ističe Francuz.

Ne propustite