Ma, bum! Luis Hamilton u suzama, pol-pozicija za Mercedes!

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.07.2023.
17:10
Izvor: Sportske.net

Iznenađeni?

EPA-EFE/Tamas Vasvari
EPA-EFE/Tamas Vasvari

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je danas pol-poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Mađarske.

Na stazi Hungaroring, jednoj od njegovih omiljenih, Luis Hamilton pravi malo iznenađenje i osvaja svoj 104. pol u karijeri, a prvi posle Saudijske Arabije 2021. godine! Britanac je po parkiranju vozila čak i zaplakao...

Nije bilo obećavajuće po Mercedes tokom prvog dela kvalifikacija gde su imali dosta loše pripreme za brze krugove, pa su se i Luis Hamilton i Džordž Rasel zaglavljivali u gužvi. Tako je sedmostruki svetski šampion u svom poslednjem pokušaju uspeo da se domogne sedmog mesta, dok je Rasel bio tek 18...

Odlično se kotirao vozač Alfa Romea Guanju Džou, dok je i Meklaren bio na vrlo zavidnom nivou i ovog puta. I dok su mnoge oči bile uprte u Danijela Rikarda koji se vratio na grid u boje Alfa Taurija, Ferari je doživeo iznenađenje jer je Karlos Sajnc ostao 11. te nije prošao u Q3. Rikardo je bio bolji od klupskog druga Jukija Cunode pokazavši izuzetnu želju za dokazivanjem i završio je kao 13.

Bilo je dosta uzbudljivo u poslednjem delu kvalifikacija. Ferari, odnosno Šarl Lekler nije imao dan za pamćenje te je odvozao tek šesti najbrži krug,  ali dosta turbulentno popodne imao je Luis Hamilton koji je, kao što smo rekli, loše krenuo. No, kako je završio? Najsavršenije moguće. Luis Hamilton je za tri hiljaditinke, uprkos dvema sitnim greškama u trećem sektoru, zabeležio pol-poziciju ispred Maksa Ferstapena. Holanđanin se, ipak, i dalje pita.

Na trećem mestu našao se Lando Noris, a četvrti je bio Oskar Pjastri, peti Guanju Džou, šesti Šarl Lekler, a zatim su usledili Valteri Botas, Fernando Alonso, Serhio Perez i Niko Hulkenberg.

Ne propustite