Maks je ljut, trka za tron se nastavlja u Belgiji

Autor: Nemanja Janošev
utorak 24.08.2021.
10:08
Izvor: Sportske.net

Kreće bitka za Belgiju.

EPA-EFE/Lars Baron
EPA-EFE/Lars Baron

Povezane vesti

Ovog vikenda na programu je trka za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa Frankošamp i ponovo su u centru pažnje dva najveća predentenda za titulu Maks Ferstapen i Luis Hamilton.

Posle kraće pauze, aktuelni svetski šampion u kokpitu Mercedesa ima osam poena više u odnosu na mladog Holanđanina kojeg sreća nije gledala u prethodne dve trke pa je posle incidenata osvojio svega dva poena.

Pre toga, Red Bul je pobedio na pet uzastopnih trka, od čega je Ferstapen na najvišem stepeniku pobedničkog postolja bio čak četiri puta.

Najveća razlika u toj Maksovoj seriji bila je posle devete runde kada je imao čak 32 poena viška u odnosu na Hamiltona. Tada se ozbiljno razmišljalo o smeni na tronu svetskog šampionata, ali Ferstapen je potom ispao iz ritma i to nakon incidenta upravo sa Luisom u  Silverstonu kada su se pojavile i prve ozbiljnije čarke.

"Imali smo nekoliko momenata za poludeti koji su nas koštali poena. Oni jesu veoma brzi, ali mi ne odustajemo", rekao je Ferstapen.

Činjenica je da je Red bul značajno unapredio svoj bolid i da su u svim segmetima, kada su u pitanju direktni dueli sa Mercedesom, brži od njih. Barem je tako bilo do sada.

Spa Frankošamp je jedna od staza koju karekterišu različiti udari vetra, pa je tako podložno promenama brzina. Staza je na kojoj je moguće razviti brzinu od 237 km/h, što je posle Monce i Silverstona najbolji rezultat.

Ne propustite