Markez napravio haos u Aragonu, "Beštija" oteo pobedu Banjaji!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 18.09.2022.
14:59
Izvor: Sportske.net

Ludilo od trke!

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Vozač Gresini rejsinga Italiijan Enea Bastijanini pobednik je trke za Veliku nagradu Aragona.

On je u poslednjem krugu pretekao Dukatijevog Frančeska Banjaju, koji je hitao ka petoj uzastopnoj pobedi ove sezone. Na trećem mestu završio je Aleš Espargaro vozač Aprilije.

Zanimljivo, Bastijanini i Banjaja će od naredne sezone biti klupski drugovi u Dukatiju.

Trku su obeležila dva incidenta. Oba su se dogodila na startu i u njima je učestovavo višestruki svetski šampion i povratnik u Moto GP šampionat Mark Markez.

Španac je prvo zakačio aktuelnog prvaka sveta i lidera u šampionatu Fabija Kvartarara i izbacio ga sa staze, oštetivši i svoj motor.

Nedugo zatim Markez je bio u duelu sa Japancem Takikijem Nakagamijem, došlo je do kontakta zbog kojeg je Nakagami morao da odustane. 

U oba slučaja ne deluje da je Markez namerno izazvao incidente.

Markezova Honda je posle dva incidenta bila potpuno oštećena, tako je iz garaže stigla naredba da se Španac povuče sa staze.

Od tada, pa do poslednjeg kruga nismo videli velika uzbuđenja, ali je sve nadoknađeno u finišu kada je Enea Bastijanini sjajnim manevrom zaobišao Banjaju koji je vodio tokom čitave trke i stigao do velike pobede. 

Lider u generalnom plasmanu nakon Aragona ostao je Jamahin vozač Fabio Kvartararo sa 10 bodova više u odnosu na Frančeska Banjaju.

Ne propustite