Mercedes ne odustaje od titule - Plan je sledeći!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.12.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

I dalje gaje nadu.

 EPA-EFE/Christian Bruna
EPA-EFE/Christian Bruna

Povezane vesti

Ekipa Mercedesa iz Formule 1 podneće novu žalbu protiv finalne klasifikacije na poslednjoj trci za Veliku nagradu Abu Dabija na kojoj je Maks Ferstapen iz Red Bula prigrlio titulu prvaka sveta.

Nemački tim nije mogao da se pomiri sa porazom u poslednjem krugu kontroverzne trke koja je krojena nečuvenim kršenjem brojnih pravila direktora Majkla Masija. Momentalno su uložili dve žalbe i obe su nekoliko časova nakon trke - odbijene.

Oni sada planiraju da odu korak dalje i pokušaju sa poslednjom šansom u vidu Međunarodnog apelacionog suda u Parizu, zakonodavnog tela koji je postavljen od strane Svetske automobilske organizacije (FIA) i podržan od svih timova svetskog šampionata. Dakle, Mercedes želi da uloži žalbu protiv FIA od strane tela postavljenog posredstvom FIA!

Šanse da će ona biti usvojena su minimalne, budući da bi dodatno bacilo Formulu 1 na stub srama i postavilo pitanje regularnosti, koje je, zapravo, već dovedeno u sumnju nakon kardinalnih odluka Majkla Masija na poslednjoj trci s kojom je bacio mrlju na fantastičnu i istorijsku sezonu koje smo bili svedoci.

Ne propustite