Mercedes pokazao znake života u Katalunji!

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.05.2022.
22:13
Izvor: Sportske.net

Ove sezone nisu delovali bolje nego li u Barsi.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ekipa Mercedesa u Formuli 1 imala je dobro popodne u drugom treningu na stazi Katalunja u Barseloni.

Za razliku od prvih pet trka kada su se poprilično mučili sa konkurencijom koja je uspešno kreirala svoj aerodinamički koncept, Mercedes je na drugom treningu u Katalunji delovao odlično.

Njihov bolid bio je znatno stabilniji, bili su najbrži na pravcima sa novim motorima i ostvarili drugo i treće najbolje vreme što je nesvakidašnje za ovu sezonu. Očigledno je da su pronašli mehanizam uz pomoć kojeg su nadoknadili određene zaostatke, ali pravo merilo ipak će biti kvalifikacije i sama trka.

No, sudeći prema onome što se videlo danas, ohrabrujući vikend je pred ekipom Tota Volfa.

"Optimistični smo! Uspeli smo znatno da smanjimo poskakivanja bolida i ovo je korak ka dobrom pravcu za nas. Gubili smo vreme u krivinama tri i devet i moramo samo da shvatimo šta da uradimo na tim delovima staze sutra", rekao je Volf.

Hamiltonu je Katalunja jedna od omiljenih lokacija i na ovom mestu slavio je u poslednjih pet puta. Mercedes je u Barseloni u seriji pobeda još od 2015. godine.

"Čestitke svima u timu i u fabrici što nisu odustali i što nas guraju ka napred. Još nismo najbrži, ali idemo u pravom smeru", naveo je Hamilton.

Ne propustite