Mercedesu odbijena prva žalba!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.12.2021.
19:59
Izvor: Sportske.net

Čeka se ishod druge.

EPA-EFE/HAMAD I MOHAMMED
EPA-EFE/HAMAD I MOHAMMED

Povezane vesti

Direkcija trke za Veliku nagradu Abu Dabija odlučila je da odbije prvu žalbu Mercedesa na navodno kršenje pravila Maksa Ferstapena iza vozila bezbednosti.

Strasti se nisu smirile ni nakon kontroverzne trke. Mercedes se žalio na određene sekvence trke protiv Maksa Ferstapena i prva prilika da se konačni šampion promeni nije im uspela.

"Mercedes je tvrdio da je bolid 33 pretekao bolid 44 tokom perioda bezbednosnog vozila u 18:32 i da je time došlo do prekršaja člana 48.8. Red Bul je tvrdio da bolid 44 nije prestignut, da su oba vozača dodavala i puštala gas, kao i da postoji ‘milion’ presedana u vezi sa preticanjem tokom prisustva bezbednosnog vozila“, saopštila je direkcija trke.

Dodali su i da je Ferstapen u jednom trenutku nakratko bio tik ispred Hamiltona, ali da ga nije pretekao dok se vozilo bezbednosti nalazilo na stazi.

Čitava priča mogla bi da ode na Apelacioni sud FIA, ali Mercedes će za pripremni materijal i proces imati vremena do četvrtka kada se održava ceremonija uručenja trofeja šampionu.

Ne propustite