Moguće održavanje trka na Silverstonu uprkos pravilima o karantinu

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.05.2020.
22:53
Izvor: Sportske.net, Beta

Trke Formule 1 i međunarodni kriket mečevi mogli bi biti održani ovog leta u Engleskoj, uprkos novim pravilima o karantinu.

Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Kako je rečeno za Bi-Bi-Si (BBC), "vrata nisu zatvorena" za manifestacije koje su povezane sa putovanjima iz inostranstva.

Prema odredbama britanske vlade, svi koji ulaze u zemlju od 8. juna moraju da budu 14 dana u izolaciji kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Putnici će morati da obaveste nadležne gde će biti u karantinu, a oni će biti nasumično proveravani.

Izuzetak će biti vozači kamiona, sezonski radnici na farmama i pojedini lekari, kao i oni koji dolaze iz Irske, Ostrva Men i Kanalskih ostrva.

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije, brojne trke su odložene ili otkazane, a uprava takmičenja nada se da bi sezona mogla da počne početkom jula sa dve trke u Austriji, a zatim bi se vozile dve trke na Silverstonu.

Izvor iz vlasti rekao je za BBC: "Svesni smo da bi tokom leta trebalo da se održe veliki sportski događaji. Postavljeni su strogi protokoli kako bi se oni održali. Razgovaraćemo sa njima u narednih nekoliko nedelja i iznećemo više detalja tokom naredne analize".

Izvršni direktor Silverstona Stjuart Pringl rekao je da se nada da će se dve trke održati na toj stazi 19. i 26. jula, ili 26. jula i 2. avgusta.

Portparol Formule 1 rekao je da se blisko saradjuje sa nadležnima kako bi se pronašlo rešenje, a da je bezbednost svih učesnika prioritet.

BBC je preneo da čelnici engleskog i velškog kriketa planiraju da igrači budu u karantinu, a da bi se izuzetak od toga smatrao bonusom.

Bundesliga

Evropska fudbalska klupska takmičenja zahtevaju međunarodna putovanja, pa bi karantin od 14 dana mogao da bude problem. Evropska fudbalska federacija UEFA planira da se u avgustu završe takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evropa.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.