Moto GP - Kišni čovek Migel Oliveira, drama u šampionatu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.10.2022.
11:52
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo u Tajlandu.

EPA-EFE/DOMINIK ANGERER
EPA-EFE/DOMINIK ANGERER

Povezane vesti

Portugalski vozač Migel Oliveira pobednik je trke za Veliku nagradu Tajlanda.

Po vrlo teškim i zahtevnim vremenskim uslovima, Oliveira je još jednom prikazao da je verovatno najbolji čovek na gridu kada je reč o vožnji po kišnim vremenskim prilikama.

Trka je zbog obilnih padavina odložena, a kada je počelo, viđen je dramatičan start sa mnoštvo preokreta. Aktuelni šampion Fabio Kvartararo brzo je pao sa četvrtog, na čak 17. mesto.

Oliveira je sa 11. pozicije brzo napredovao i već kroz desetak krugova došao u situaciju da se bori za lidersku poziciju sa Džekom Milerom. Uspeo je da ga prestigne, ali je Amerikanac konstantno bio za leđima svom rivalu sa povracima na čelo.

Ipak, Portugalac je na kraju uspeo da trijumfuje, dok se sam šampionat dodatno zakomplikovao lošim trkom Fabija Kvartarara. Sada je na vodeće mesto izbio Frančesko Banjaja sa dva poena više. Čeka nas strahovita borba za titulu.

Što se ostatka grida tiče, Zarko je zauzeo četvrto mesto, Mark Markez koji je s njim vodio velike bitke bio je peti, Enea Bastijanini i Alek Markez su usledeli, a zatim Maverik Vinjales, Horhe Martin, Bred Binder...

Ne propustite