Na Ušću ponovo trke!

Autor: Beta Beta
sreda 01.10.2014.
17:02
Izvor: Beta

Kružna automobilska trka za Veliku nagradu Beograda održaće se posle petogodišnje pauze za vikend na Ušću, saopštili su danas organizatori.

Povezane vesti

Trka će zvanično početi u nedelju u 12.00, a voziće se 22 kruga po 2.310 metara i bodovaće se za plasman otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije, kao i BiH.

Treninzi će se održati posle verifikacije i tehničkog prijema, koji će biti u subotu u 12.00.

Staza je dobila sve neophodne dozvole za održavanje trke, na kojoj se očekuje učešće oko 100 vozača.

Ulaznice za događaj moći će da se kupe na licu mesta, a koštaće 200 dinara.

Bezbednosni kriterijumi su se značajno promenili od poslednje trke 2008. godine. Duž staze biće preduzete sve neophodne mere za bezbednost, ugrađeno je više od 200 metara sigurnosnih ograda.

Kako je saopšteno iz organizacije, zone za publiku su jasno označene, a svako kretanje i boravak van sigurnosnih pomatračkih zona strogo je zabranjeno i regulisano redarima.

U vreme održavanja trke, od subote u 6.00 do nedelje u 17.45, biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza.

Linije 15, 84, 704, 706, 707 umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Ulice trešnjin cvet u oba smera, će se kretati Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom trešnjin cvet.

Promenjena je i trasa linije 60, koja će se u vreme trke u smeru ka okretnici kod Toplane kretati trasom: Brankov most - Milentija Popovića - interna saobraćajnica - Vladimira Popovića - Zemunski put - Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku će se koristiti redovna trasa.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.