Najgori tim Formule 1 ima novog direktora, dolazi iz Mercedesa!

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.01.2023.
23:37
Izvor: Sportske.net, Beta

Da li dolaze bolji dani za Vilijams?

EPA-EFE/DIEGO AZUBEL
EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Povezane vesti

Ekipa Vilijamsa saopštila je danas da će Džejms Voulz od 20. februara preuzeti funkciju direktora tog tima u Formuli 1.

Britanski tim je u saopštenju naveo da će Voulz početi da obavlja funkciju uoči predsezonskog testiranja u Bahreinu (od 23. do 25. februara).

Nova sezona u Formuli 1 počeće petog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Vilijams je prošle sezone završio na poslednjem mestu šampionata konstruktora, a ostavke su posle loših rezultata u decembru podneli direktor ekipe Jost Kapito i tehnički direktor Fransoa-Gzavije Demajson.

Voulz (43) je prethodno radio u Mercedesu gde je obavljao ključne inženjerske poslove i pomogao nemačkom timu da od 2014. do 2021. godine osvaja titule u šampionatu konstruktora.

"Čast mi je da se pridružim timu koji ima bogato nasleđe. Tim je ikona našeg sporta, veoma ga poštujem i veoma se radujem izazovu. Mercedes mi je pružio veliku podršku na mom putu i rastajemo se u odličnim odnosima", rekao je Voulz.

Direktor ekipe Mercedesa Toto Volf zahvalio se Voulzu na posvećenosti tokom uspešnog perioda nemačkog tima.

"Pošto sam radio sa njim otkako se pridružio timu 2013. godine, znam koliko je vredan, sposoban i talentovan. Iako smo prirodno tužni što se opraštamo od tako sposobnog člana tima, nemam nikakvu sumnju da on ima sve neophodne veštine da postane fantastičan direktor tima u Formuli 1", dodao je Volf.

Vilijams je poslednju od svojih devet titula u šampionatu konstruktora osvojio 1997. godine.

Ne propustite