Novi uspeh Mikice Vesnića, opet je na podijumu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.05.2023.
18:24
Izvor: Sportske.net

Drugi trkački vikend i drugi podijum za Milovana Vesnića u FIA EHCC u 2023.

Vesnic Racing team
Vesnic Racing team

Povezane vesti

Milovan Vesnić, jedini srpski predstavnik na Šampionatu Evrope na brdskim stazama, nastavio je sezonu u istom ritmu kako je i započeo.

Druga trka FIA EHCC vožena je u Austriji na legendarnoj stazi Rehberg u blizini Graca, a srpski automobilista osvajanjem trećeg mesta ponovo je na podijumu i pored činjenice da mu je ovo prva kompletna sezona na evropskom brdu.

“Iza nas je jedan naporan ali uspešan vikend. Ponovo potpuno nova staza, promenjivi vremenski uslovi i mali problemi sa automobilom, ali ipak na kraju novi pehar i novi bodovi. Pred sam start prve nedeljne trke automobil mi je u potpunosti izgubio struju.

Ništa nije reagovalo i već sam pomislio da je vikend za mene gotov. Ipak, nekako smo startovali, ali sve to mi je potpuno poremetilo koncepciju i koncentraciju pa sam prvu vožnju završio kao treći.

U pauzi smo uspeli da privremeno premostimo problem, zaostatak je bio veliki, pa nije bilo razloga da previše rizikujem u drugom izlasku na stazu. I pored toga sam još za sekundu spustio vreme i, što je najvažnije, sakupio veoma važne informacija sa staze za budućnost. Biti trećeplasirani u ovakvoj konkurenciji iza dva šampiona Evrope u mojoj debitantskoj sezoni za mene i za tim je ogroman uspeh”, poručio je Vesnić nakon trke u Austriji.

Na trkačkom vikendu na Rehbergu nastupilo je 285 vozača iz 17 evropskih zemalja, a trku je pratilo više od 20.000 posetilaca.

Za srpski Automobilski sportski klub Vesnić nema odmora jer već narednog vikenda je treća trka Šampionata Evrope na brdskim stazama u Španiji, 2.500km daleko od staze u Austriji. Logistička noćna mora, ali verujemo da će Milovan Vesnić obradovati svoje navijače i sa staze Subida al Fito.


Ne propustite