"Peko" Banjaja - "Moram da budem pametan"

Autor: Stefan Matić
nedelja 16.10.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Italijan preuzeo mesto lidera u Moto GP šampionatu,

EPA-EFE/Vincent Jannink
EPA-EFE/Vincent Jannink

Povezane vesti

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja rekao je danas da je srećan nakon što je preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu Moto GP šampionata, kao i da želi da ostane miran i razmišlja samo o sledećoj trci.

"Veoma sam srećan, sada sam vodeći u prvenstvu... Samo želim da ostanem miran, razmišljam o sledećoj trci bez razmišljanja o šampionatu - i da budem pametan", rekao je italijanski motociklista.

Pobedu u današnjoj trci za Veliku nagradu Australije ostvario je vozač Suzukija Aleks Rins, drugi je završio Mark Markes iz Honde, kojem je ovo 100. pobednički podijum u Moto GP-ju, dok je Banjaja kao treći prošao kroz cilj.

Banjaja je vodjstvo u generalnom plasmanu preuzeo nakon što je aktuelni svetski prvak Fabio Kvartararo iz Jamahe odustao u Australiji.

"Početak nije bio baš dobar. U prvim krugovima sam morao da prestignem dosta vozača, a onda kada sam na tabli video da je Kvartararo odustao, rekao sam sebi to je pobeda. Na kraju su me obišli Rins i Markes u poslednjem krugu, ali ipak je dobro", dodao je Banjaja.

Dve trke pre kraja Banjaja u šampionatu ima 233 boda, drugi je Kvartararo sa 219, a Aleš Espargaro iz Aprilije je treći sa 206 bodova.

Naredna trka vozi se za sedam dana u Maleziji.

Ne propustite