Pomama za Formulom 1 - Španija obara rekord!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
15:45
Izvor: Sportske.net

Trkanje se vratilo u modu.

EPA-EFE/KAMRAN JEBREILI
EPA-EFE/KAMRAN JEBREILI

Povezane vesti

Epski okršaji između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena u prošloj sezoni. Uzbudljiv početak ove i veliki povratak Ferarija uticali su da interesovanje za šampionatom Formule 1 naglo poraste, posle nekoliko "dosadnih" godina u kojima su Hamilton i Mercedes osvajali titule, kao da je to najlakša stvar na svetu.

Tako bi trka za Veliku nagradu Španije koja se vozi ovog vikenda u Kataloniji mogla da postavi novi rekord po broju gledalaca. Interesovanje za Formulom 1 u Španiji je ogromno i prevazilazi globalni nivo zbog dvojice izuzetno popularnih španskih vozača, dvostrukog prvaka sveta Fernanda Alonsa i Ferarijevog Karlosa Sainca.

Organizatori očekuju da će se na tribinama staze "Katalunja" u nedelju naći preko 100.000 gledalaca, što je apsolutni rekord u istoriji trke koja se decenijama održava u Kataloniji.

Velika nagrada Španije počinje danas prvim trenzima, sutra su na programu kvalfikacije od 16.00, dok je sama trka zakazana za nedelju u 15 časova.

Lider u generalnom plasmanu je Ferarijev vozač Šarl Lekler sa 104 poena, aktuelni šampion sveta u Red Bulu Maks Ferstapen ima 85 poena, dok je na trećem mestu njeg klupski drug Serhio Perez sa 66 bodova.

AdmiralBet vam je spremio sjajnu ponudu posvećenu Velikoj nagradi Španije. Naš predlog je Karlos Sainc pobednik trke. Španac bi mogao da iznenadi na svom terenu, a kvota je sjajna, 12.


Ne propustite