Pritisak ponovo na Mercedesu, Maks i Red Bul opet maestralni

Autor: Nemanja Janošev
subota 26.06.2021.
16:12
Izvor: Sportske.net

Sve je poznato pred VN Štajerske.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen krenuće sa pol-pozicije sutrašnju trku za Veliku nagradu Štajerske.

Veoma zanimljive kvalifikacije, posebno u Q2 delu gde je svega nekoliko hiljaditinki delilo prvih šest vozača, završene su novom pobedom Red Bula, odnosno Maksa Ferstapena koji drugi put u nizu kreće sa najbolje pozicije na gridu.

Holandski vozač ostvario je vreme od 1.03.841 i jedini je vozač koji je vozio ispod 1.04.00. Iza njega se našao Valteri Botas, što je pogodovalo Mercedesu budući da je Finac zbog jučerašnjeg incidenta zaradio kaznu od tri mesta unazad, pa će startovati peti. Treće mesto zauzeo je Luis Hamilton, ali, on će zameniti Botasa tik uz Ferstapena sutra i ponovo nas čeka borba oči u oči sa znatno mlađim rivalom.

Lando Noris iz Meklarena trku počinje kao trećeplasirani, a Red Bulov Serhio Peres kao četvrti. Posle Botasa, slede: Pjer Gasli, Šarl Lekler, Juki Cunoda, Fernando Alonso i Lens Strol.

Red Bul je bio dominantan tokom kvalifikacija, vozilo im se fenomenalno ophodilo na stazi u Austriji. Stabilni i što je još bitnije, brzi su bili u krivinama, na šta Mercedes nije imao pravi odgovor.

Trka za Veliku nagradu Štajerske na stazi "Red Bul ring" voziće se sutra od 15 sati.

Ne propustite