"Privatnik" pobedio svoju fabriku u Le Manu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 15.05.2022.
15:07
Izvor: Sportske.net

Neverovatna vožnja "Beštije".

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Italijanski vozač Enea Bastijanini pobednik je trke Moto GP šampionata za Veliku nagradu Francuske u Le Manu.

Sjajni Italijan uspeo je da pobedi oba vozača fabričkog Dukatija na svom privatnom motoru u ekipi Gresiniji. Ovo je treća pobeda mladog vozača u prvih sedam trka Moto GP šampionata.

Na startu trke sa pol pozicije krenuo je Frančesko Banjaja, a iza njega je bio drugi vozač Dukatija Džek Miler. Početak trke obeležio je katastrofalan početak aktuelnog svetkog prvaka Fabija Kvartarara koji je sa četvrte ekspresno pao na devetu poziciju.

Banjaja je posle dva kruga zaobišao Milera i postao lider trke, dok je Bastijanini iskoristio izletanje Aleša RIns i došao na treću poziciju, 

Ubrzo je popularni "Beštija" prestigao i Milera i krenuo u poteru za Banjajom. Ključan napad vozača Gresinija dogodio se sedam krugova pre kraja trke. Bastijanini je pritiskao Banjaju, koji je popustio pod pritiskom, izleteo sa staze i završio trku. Tako je Bastijanini imao otvoren put ka novoj pobedi, što je rutinski iskoristio.

Na pobedničkom postolju su se, pored Bastijaninija našli Džek Miler u fabričkom Dukatiju i vozač Aprilije Aleš Espargaro.

Aktuelni prvak sveta Fabio Kvartararo završio je na četvrtoj poziciji, dok je Mark Markez zauzeo šestu poziciju.

U generalnom plasmanu "kraljevske" klase Moto GP šampionata vodi vozač Jamahe Fabio Kvartararo sa 102 poena, četiri boda manje ima Aleš Espargaro, dok je na trećem mestu Enea Bastijanini sa 94 poena.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se za dve nedelje u italijanskom Muđelu.

Ne propustite