Ratna dejstva u Zakavkazju neće uticati na organizaciju trke F1

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.04.2016.
00:03
Izvor: Beta

Ministarstvo omladine i sporta Azerbejdžana saopštilo je danas da borbe u oblasti Nagorno-Karabah neće uticati na organizaciju trke Formule 1 u Bakuu.

Povezane vesti

Prva trka u istoriji Azerbejdžana, za Veliku nagradu Evrope, na programu je 19. juna u Bakuu.

Najmanje 30 vojnika i jedan civil poginuli su u subotu u žestokim sukobima koji su izbili između snaga Azerbejdžana i Jermenije u separatističkoj oblasti Nagorno-Karabaha oko koje se decenijama spore dve zemlje.

Obe strane krive jedna drugu za iznenadni porast nasilja, koje se odvija na oko 250 kilometara od glavnog grada Azerbejdžana, Bakua.

"Borbe neće imati uticaja na događaje kojima će Azerbejdžan biti domaćin, uključujući i trku Formule 1. Azerbejdžan se uvek po najvišim standardima brine za bezbednost sportista, turista, navijača i svih učesnika", rekla je portparolka ministarstva omladine i sporta Azerbejdžana Samaja Mamadova.

Oblast Nagorno-Karabah većinski naseljena Jermenima je u sastavu Azerbejdžana, ali je pod kontrolom jermenskih separatista. Posle šestogodišnjih sukoba, u kojima je ubijeno skoro 30.000 ljudi, primirje je potpisano 1994, ali na toj teritoriji i dalje traje zamrznuti sukob s povremenom eskalacijom nasilja.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Monday, 04.04.2016
02:28

Nadam se da će brat Putin pomoći pravoslavnoj braći.