Red Bul bolestan i bez vode dobio trku - Gastritis i tehnika disanja u vrelom Ostinu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.10.2021.
16:52
Izvor: Sportske.net

Kakvo dostignuće!

EPA-EFE/LARS BARO
EPA-EFE/LARS BARO

Povezane vesti

Šef ekipe Red Bula dr Helmut Marko otkrio je da su dvojica njegovih vozača Maks Ferstapen i Serhio Perez tokom trke u Ostinu minulog vikenda imali velikih zdravstvenih, ali i tehničkih problema.

Naime, kako je otkriveno dan posle trke, Serhio Perez je svoje treće mesto osvojio bez da je popio kap tečnosti u toku vožnje u vrelom Teksasu. Temperatura staze bila je blizu 30 stepeni Celzijusa, ali se mehanizam koji doprema tečnost do Meksikanca pokvario.

Tako je popularni Čeko vozio 58 krugova bez gutljaja pića, što je u uslovima gde vozači Formule 1 gube i po nekoliko kilograma - veoma opasno i problematično. Usput je imao i stomačne probleme, ali ga to nije sprečilo da završi kao trećeplasirani.

S druge strane, poteškoće nisu izbegle ni pobednika trke Maksa Ferstapena. Naime, kako je otkriveno, on je uoči trke imao gastritis praćen bolovima u stomaku

"Maksova mentalna snaga je neverovatna, čak i kada vozi na ivici limita i kada nije potpuno zdrav. On i Serhio su vozili herojski u Ostinu. Serhio uopšte nije imao piće tokom trke. Maks je morao da pije mnogo vode i da koristi posebnu tehniku disanja kako bi ublažio problem", otkrio je Helmut Marko.

Utoliko je ova pobeda Maksa Ferstapena, te treći najbolji rezultat Serhija Pereza impresivan.

Ne propustite