Red Bul napreduje, ali ima boljih!

Autor: Lazar Nikolić
petak 08.04.2022.
16:45
Izvor: Sportske.net

Maks Ferštapen još uvek nije spokojan.

Beta/Ben Stansall, Pool Photo via AP
Beta/Ben Stansall, Pool Photo via AP

Povezane vesti

Aktuelni prvak sveta u Formuli 1 Maks Ferštapen izrazio je umereno zadovoljstvo nakon drugog treninga za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Vozač Red Bula zauzeo je drugo mesto iza Ferarijevog Šarla Leklera i tako za dve pozicije popravio plasman u odnosu na prvi trening koji je završio na četvrtom mestu.

Ono što Ferštapena "muči" jeste brzina Ferarijevog bolida, koji je i na prve dve trke u sezoni delovao bolje od Red Bula.

"Napredujemo, ali još uvek zaostajemo za Ferarijem. Ipak, dugačak je trkački vikend, možemo još da napredujemo", smtarta Holanđanin.

U prvoj trci sezone, na Velikoj nagradi Bahreina Ferštapen je morao da odustane zbog problema sa bolidom, takvih problema nije bilo u drugoj trci šampionata u Saudijskoj Arabiji na kojoj je prvak sveta ostvario pobedu. 

Najveći konkurent Ferštapena na početku sezone, vozač Ferarija, Šarl Lekler zauzeo je prvo i drugo mesto na startu šampionata.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Australije voze se sutra od osam sati izjutra po srpskom vremenu, trka je na programu u nedelju od 7.00.


Ne propustite