Red Bul promenio strategiju: "Morali smo da budemo agresivni"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.10.2021.
11:57
Izvor: Sportske.net, Beta

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je večeras da su posle lošeg starta morali da pokušaju sa drugačijom strategijom, kao i da su se trudili da budu agresivni.

EPA-EFE/REMKO DE WAAL
EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Povezane vesti


"Izgubili smo poziciju na početku, pa smo morali da pokušamo nešto drugo. Potrošnja guma je bila velika na stazi, ali smo ipak išli agresivno. Nisam bio siguran da će to uspeti", rekao je Verstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Verstapen je večeras pobedio na trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD, i tako je povećao prednost u šampionatu, u odnosu na Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Na samom početku trke Hamilton je napao i pretekao Verstapena, ali je Verstapen na stazi išao ranije u boks. Poslednjih dvadesetak krugova Hamilton je smanjivao razliku za Holandjaninom, a do kraja nije uspeo da dodje u poziciju za napad.

Verstapen se zahvalio navijačima, kojih je na trkačkom vikendu u Ostinu bilo oko 400.000.

Hamilton, koji je trku završio na drugom mestu rekao je da je Verstapen odradio sjajan posao, i da je trka bila teška.

"Dobro smo startovali i dali smo apsolutno sve od sebe, ali na kraju dana mora se priznati, imali su prednost tokom trkačkog vikenda", dodao je on.

Vozač Red Bula Serhio Peres, koji je zauzeo treće mesto rekao je da je već na početku trke ostao bez vode, kao i da je sredinom trke počeo da gubi snagu.

"Bila je to za mene fizički najteža trka", rekao je Meksikanac.

U generalnom plasmanu Verstapen ima 287,5 bodova, dok je Hamilton drugi sa 275,5 bodova.

Do kraja šampionata ostalo je još pet trka, a naredna se vozi za Veliku nagradu Meksika, 7. novembra.

Ne propustite