Red bulov ultimatum Čeku Perezu - Smena na pomolu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.10.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Da li je zaslužio ovakav tretman?

EPA-EFE/CARLOS PEREZ GALLARDO
EPA-EFE/CARLOS PEREZ GALLARDO

Povezane vesti

Čelnici ekipe Red bul poručili su Serhiju Perezu da će biti otpušten u slučaju da ne zadrži drugo mesto u konkurenciji vozača do kraja sezone.

Dominacija Red bula je praktično apsolutna. Konstruktorska titula je odavno osvojena, a minulog vikenda je i Maks Ferstapen po treći put u karijeri podigao titulu svetskog šampiona. No, oni žele da zaokruže čitavu priču i da i Serhio Perez bude drugi najbolji vozač sveta, ali njegova forma u ovom trenutku nije na nivou takve titule.

U Red bulu veruju da bi on morao voziti na znatno višem nivou budući da sedi u kokpitu vozila RB19 za koji se smatra da je najdominantniji u istoriji sporta. Stoga su mu poručili da ukoliko izgubi drugu poziciju u konkurenciji vozača - odlazi! 

On trenutno ima 209 bodova manje od Maksa Ferstapena, ali svega 30 više od trećeplasiranog Luisa Hamiltona koji nije pobeđivao ove sezone, ali je ostvarivao poene na svakoj trci.

Ukoliko Perez ne uspe da ispuni zahtev Red bula, na njegovom mesto će doći Danijel Rikardo koji je već vozio za austrijski tim i činio odličan par sa velikim prijateljem Maksom Ferstapenom, ali je odlučio da potpiše za Reno kako bi imao slobodu imajući u vidu da je projekat bio usmeren ka Holanđaninu. 

Ne propustite