Rekorder - Ferštapen "srušio" Šumahera u Meksiku!

Autor: Stefan Matić
nedelja 30.10.2022.
22:57
Izvor: Sportske.net

Holanđanin ispisuje nove stranice Formule 1.

EPA-EFE/Mario Guzman
EPA-EFE/Mario Guzman

Povezane vesti

Trka u Meksiku i nije bila najzabavnija iz ugla gledaoca, ali jeste potvrdila dominaciju Maksa Ferštapena tokom ove sezone. 

Holanđanin je trku rešio maltene posle prvih par krivina tokom prvog kruga i onda nastavio da održava tempo. Hamilton je pretekao svog mlađeg kolegu iz tima, preuzeo je Raselovo drugo mesto na startu i održavao razliku ispod 2 sekundi sve do prvog pit-stopa. 

Mercedes je odlučio da posle srednje-tvrdih pređe na još tvrđu komponentu i time "ubili" svaku dramu. I Hamilton i Rasel su se žalili na odabir guma, dok su im vozači Red Bula sve više bežali. Vozači Ferarija nisu uspeli da se danas takmiče sa Red Bulom i Mercedesom, tako da su Sajnc i Lekler zauzeli petu i šestu poziciju na VN Meksika. 

Maks Ferštapen je tako stigao do svoje 14 pobede u sezoni, ovime je nadmašio legendarnog Mihaela Šumahera i Sebastijana Fetela koji su u svojim najboljim danima uspeli da dođu do trinaest pobeda u sezoni. Videli smo incidente između Rikarda i Cunode, Australijanac je imao odličnu trku, ali je kažnjen sa 10 sekundi. Cunoda je zbog toga mora da se povuče ranije iz trke, dok mu se kasnije "pridružio" i Alonso koji je zbog problema sa motorom napustio trku. 

Ferštapen je pobednik, Hamilton drugi i Serhio Perez je ponovo na podijumu u svojoj "domaćoj" trci. Četvrti je Rasel, sledi duo Ferarija Sajnc i Lekler na petom i šestom mestu, Rikardo, Okon, Noris i Botas kompletiraju prvih deset.

Ne propustite