Rikardo izemđu Red Bula i Mercedesa!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 01.11.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Od velike nade do statusa rezerve.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Australijski vozač Formule 1 Danijel Rikardo od sledeće sezone neće biti u stalnom sastavu startnog poretka. Njegov sadašnji klub Meklaren otkupio je Rikardov ugovor kako bi doveo njegovog sunarodnika, mlađanog Oskaraka Pjastija, i tako Rikarda ostavio "na ulici" od naredne takmičarske godine.

Prema informacijama iz inostranih medija Rikardo bi ipak mogao da nađe u garaži "najbržeg cirkusa", a sa njim pregovore vode, ni manje ni više, nego aktuelni šampion i njegov bivši tim Red Bul, kao i nedavno skinut sa trona Mercedes, ali mu oba tima nude "samo" mesto rezervnog vozača.

Rikardo je skrenuo pažnju na sebe još 2014. godine kada je slavio na Velikoj nagradi Kanade u Montrealu. Međutim, karijera sada 33-godišnjeg vozača nije išla u željenom pravcu.

Do sada je Australijanac ostvario ukupno tek tri pobede u šampionatu Formule 1. Pored pomenutog trijumfa u Kanadi, Rikardo je do pobedničkog podijuma stigao u Monaku 2018. i pre godinu dana na trci za Veliku nagradu Italije u Monci.

Sada već iskusni vozač trenutno je 12. u generalnom plasmanu sa 35 poena, ali je na prošloj trci u Meksiku još jednom podsetio koliki kvalitet poseduje. Startovao je kao 11. i uprkos kazni od 10 sekundi završio na sedmom mestu.

Ne propustite