Senzacija Rasela - Težak incident u Belgiji, potez Fetela za naklon i pol u rukama Maksa

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.08.2021.
17:03
Izvor: Sportske.net

Ferstapenu ide pol, ali sve oči su uprte u sjajnog Rasela.

 EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

Holandski vozač i član Red Bula Maks Ferstapen zauzeo je pol-poziciju u današnjim kvalifikacijama pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Belgije.

Kvalifikacije su protekle u kišnim uslovima i bilo je izuzetno teško za vožnju. Pred sam izlazak na stazu, Sebastijan Fetel poručio je da bi kvalifikacije trebalo da budu odložene zbog smanjene vidljivosti i stanja staze, ali organizatori trke ga nisu poslušali.

To im se obilo o glavu, pošto je u Q3 delu kvalifikacija, do tada, najbrži vozač na stazi Lando Noris imao incident kada mu je pobegao zadnji kraj, a on se pri punoj brzini zakucao o zid i potom odbio na stazu. Svoj bolid ka njega zaustavio je Fetel ne bi li proverio da li je sve u redu i kada je dobio potvrdan odgovor od rivala, nastavio je dalje.


Posle sat vremena pauze, kvalifikacije su se nastavile, a apsolutni junak bio je mladi vozač Vilijamsa Džordž Rasel koji nikada nije bolje odvozao kvalifikacije. Za nijansu slabije vreme ostvario je od Maksa Ferstapena i došao do neverovatnog drugog mesta. Vilijams i Rasel su briljirali! imajući u vidu ograničene mogućnosti britanskog tima.

Trećeplasirani je bio Luis Hamilton, a potom su usledili Danijel Rikardo, Sebastijan Fetel, Pjer Gasli, Serhio Peres, Valteri Botas, koji je podbacio, te Esteban Okon i Lando Noris, koji će sutra verovatno krenuti iz pit-lejna.


Ne propustite