Šok pred Soči - Mercedesova taktika za uništavanje Red Bula!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 26.09.2021.
10:00
Izvor: Sportske.net

Velike vesti ovoga jutra!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Ekipa Mercedesa odlučila je da napravi određene izmene u pogonskoj jedinici bolida svog vozača Valterija Botasa, što znači da će Finac startovati sa začelja na današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Sočija.

Iako su mu uoči trke u Monci pre dve sedmice promenili motor, što automatski znači pomeranje na poslednje mesto na startu trke u Mercedesu su odlučili da "žrtvuju" Valterija Botasa zarad dobrobita ekipe, ali pre svega Luisa Hamiltona.

Iza svega stoji odluka Red Bula da promene kompletnu pogonsku jedinicu Maksa Ferstapena pre trkačkog vikenda, a budući da je dobio kaznu za tri pozicije zbog incidenta u Monci, krenuće poslednji u bilo kom scenariju. Mercedes je to znao i zato su rešili da "izvrše izmene" u motoru Valterija Botasa, što odlazećeg vozača nemačkog tima stavlja na 17. mesto na gridu. 

Tako u Mercedesu ne žele ništa da prepuštaju slučaju i žele dodatno da uspore Maksa Fersapena i sabotiraju ga da dođe do što boljeg rezultata u Sočiju. Holanđanin će imati snagu, frustriran je zbog dešavanja na poslednjoj trci kada je sa Hamiltonom izleteo sa staze u međusobnom sudaru i želeće po svaku cenu da se domogne što većeg plasmana.

Botas je poznat kao specijalista za ovu stazu. Kao sedmoplasirani posle kvalifikacija, mogao je da se bori za pobedničko postolje, ali ovako će morati po ko zna koji put da obavlja "prljav posao" za Luisa Hamiltona, dok Britanac startuje kao četvrtoplsairani i ima brzinu u odnosu na sve ispred njega.

Maks Ferstapen uoči trke za Veliku nagradu Sočija ima pet bodova više u odnosu na Luisa Hamiltona. 

Ne propustite