Sprema se teren za novi ugovor sedmostrukom svetskom šampionu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.06.2021.
20:26
Izvor: Sportske.net

Britanac pred novim potpisom.

 EPA-EFE/Nicolas Tucat
EPA-EFE/Nicolas Tucat

Povezane vesti

Britanski vozač Luis Hamilton u pregovorima je sa ekipom Mercedesa u vezi sa produžetkom ugovora.

Sedmostruki svetski šampion je prethodne zime potpisao ugovor na godinu dana sa nemačkom ekipom i to posle dugih pregovora. Sada ne žele da ponove istu stvar i deluje da će mnogo ranije doći do stiskanja dlanova.

"Nemam mnogo toga da kažem, ali vodimo razgovore i teku u pozitivnom smeru", kazao je Hamilton.

Osim toga, Hamilton je veoma zadovoljan timskim kolegom Valterijem Botasom. Uostalom, kako i ne bi, budući da mu je Finac prethodnih godina, ali i ove, poprilično pomagao. Osim toga, hijerarhija vozača je jasna kao dan i Britanac nije ugrožen.

Ove sezone vlada još veća borba za šampionat, budući da je Red Bul najkonkurentniji još od ere Sebastijana Fetela. Serhio Perez i Maks Ferstapen prave poteškoće Mercedesu.

"Valteri je moj kolega i obojica smo imali uspone i padove tokom karijera. On je fantastičan i ne vidim razlog zašto bi se naša saradnja menjala. Radimo zajedno već nekoliko godina i on je moj najbolji timski kolega kojeg sam imao. Ne mislim tu samo na vozačke performanse, već i način na koji radimo u timskom okruženju", naveo je Hamilton.

Botas ne pruža najbolje vožnje u ovoj sezoni i kokpit mu se drma. Kao potencijalna zamena za njega spominje se mladi Mercedesov akademac, a sada vozač Vilijamsa - Džordž Rasel.

Ne propustite