Šumaher ima šest trka da spasi karijeru u F1?

Autor: Stefan Matić
sreda 21.09.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Nemac na izlasku iz američkog tima.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Najbrži cirkus nam se vraća kroz desetak dana.

Najbolji vozači sveta odmeriće se u Singapuru na "Marina Bej" gradskoj stazi. Računajući ovu trku do kraja šampionata je ostalo još ukupno još šest staza, a pitanje šampionata se možda već reši u Singapuru, ali verovatnije je da će Ferštapen proslaviti drugu titulu u Japanu. 

Dok se neki vozači bore za najviše domete, neki se pak bore za opstanak. 

U takvom scenariju jeste i Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera. Mladi Nemac je od prošle godine u američkom HAAS-u, ugovor mu ističe krajem ove sezone a tim menadžer Stajner nije najsigurniji da je Mik prava opcija za dalju saradnju. 

Znamo da će Kevin Magnusen voziti za HAAS naredne sezone, ali ne znamo drugog vozača američkog tima. Stajner je izjavio kako se posmatraju svi vozači koji imaju super licencu, kao i da Šumaher ima 50-50 šanse da ostane u timu. Takođe je pomenuo i Nika Hulkenberga kao potencijalnog vozača. 

"Stavljate sebe pod pritiskom (postavljanjem datuma za odluku), i nama to ne treba. Samo ćemo izigrati sebe u tom scenariju. Mi ustvari i nemamo pritisak roka, svi ostali imaju, ali mi ne. To je prednost koju mi ne želimo sami sebi da oduzmemo. Čovek poput Nika donosi iskustvo sa njim... Obično se više rizikuje sa mladi vozačem, jer ne znate koliko daleko on može da ide", izjavio je Stajner.

Mik je ove sezone zabeležio i prve poene u F1, bilo je to u trci broj 10, ali je i dalje razlika u korist njegovog klupskog drugara. Magnusen ima 22 osvojena boda, Mik 12. 

Ne propustite