U Bakuu kao preslikano iz Monaka, Lekler srećnik, Botas tragičar

Autor: Nemanja Janošev
subota 05.06.2021.
15:35
Izvor: Sportske.net

Duge kvalifikacije u Azerbejdžanu.

EPA-EFE/Maxim Shemetov
EPA-EFE/Maxim Shemetov

Povezane vesti

Vozač Ferarija Šarl Lekler zauzeo je pol-poziciju na današnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Po drugi put u nizu, mladi Monegašanin našao se u prvom startnom redu i to na najboloj poziciji i opet mu je sreća, uz, naravno umeće, pomoglo ka tom cilju.

Uzbudljive kvalifikacije započete su sudarom Lensa Strola, usled čega su istaknute crvene zastave i kvalifikacije su prekinute. Nekoliko trenutaka kasnije, kada su nastavljene, isto se desilo i sa Antonijom Đovinacijem.

Bilo je izuzetno zanimljivo, a u drugom delu kvalifikacija peh je doživeo Sebastijan Fetel, kojem je zbog novog prekida izostao plasman u Q3 za 0.029 sekundi!

Velika gužva stvorila se u poslednjem pokušaju vozača da izbore dobar rezultat u Q3. Pre toga, Šarl Lekler je ostvario najbolje vreme, baš kao i u Monaku u prošloj trci. I, dogodio se incident kada se Juki Cunoda iz Alfa Taurija zakucao u zid, što je uslovilo prekid kvalifikacija na tridesetak sekundi pre isteka vremena, taman kada su se svi pripremali za poslednji pokušaj. Podsećamo, u Monaku je upravo Leklerov incident prekinuo završnicu kvalifikacija, ali je vozač Ferarija do tada postavio najbolje vreme i ostvario pol-poziciju. Međutim, kvar uoči trke mu nije dozvolio da vozi u kneževini.

Drugi je završio Luis Hamilton, koji je ipak srećan jer je bio ispred najvećeg rivala za titulu Maksa Ferstapena, ali i zbog problema sa kojima se Mercedes suočavao prethodnih dana. Na četvrtom mestu je Pjer Gasli, zatim slede Karlos Sajnc, Lando Noris, Serhio Perez, Juki Cunoda, Fernando Alonso i Valteri Botas, čiji je rezultat razočaravajuć za Finca i Mercedes, ali ponavljamo, imali su dosta problema.

Trka se vodi sutra od 14 sati na stazi u Bakuu.

Ne propustite