VN Austrije - Trka odlična, navijači podbacili!

Autor: Stefan Matić
nedelja 10.07.2022.
23:48
Izvor: Sportske.net, Beta

Osude sa svih strana.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Vodjstvo Formule 1, vlasnici staze Red Bul Ring u Spilbergu, kao i brojni vozači osudili su seksističko, rasističko i homofobno ponašanja dela gledaoca na Velikoj nagradi Austrije.

Prema pisanju brojnih medija tokom subotnjih kvalifikacija mogle su se čuti seksističke, homofobne i rasističke uvrede navijača upućene drugim navijačima, prenela je HINA.

Na društvenim mrežama pojavili su se izveštaji o pijanim navijačima koji maltretiraju gledaoce, o homofobnim povicima i rasnom zlostavljanju.

"Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i neće se tolerisati. Ove stvari shvatamo veoma ozbiljno i pokrenuli smo razgovore sa obezbedjenjem, promoterima i onima koji su prijavili incidente", navodi se u saopštenju F1.

Vlasnici staze Red Bul i svetski prvak Maks Ferštapen pridružili su se Formuli 1 u osudi ponašanja gledaoca. Sedmerostruki svetski prvak Luis Hamilton ranije je na Instagramu rekao da je "zgrožen i razočaran" onim što se dogodilo na VN Austrije.

Sebastijan Fetel, četvorostruki prvak Formule 1 i sadašnji vozač Aston Martina izjavio je kako takvim ljudima treba doživotno zabraniti prisustvo na stazama.

"Ne možemo sediti skrštenih ruku i dopustiti da se ovo nastavi"
, napisao je Hamilton.

"Ne bi trebalo da bude važno za koga navijate, vaš pol, vaša seksualnost i boja kože. Svi ovde bi trebalo da se dobro provedu", dodao je Britanac. 

Ferari se takodje oglasio na Tviteru, rekavši da "nema mesta za zlostavljanje bilo verbalno ili fizičko prema bilo kojoj grupi ljudi u sportu".

Ne propustite