Vrhunac drame - Strašni Ferstapen za osam metara bliži svetskoj kruni!

Autor: Nemanja Janošev
subota 11.12.2021.
15:06
Izvor: Sportske.net

Nestvarno kako voze dvojica najboljih ove sezone.

 EPA-EFE/KAMRAN JEBREILI
EPA-EFE/KAMRAN JEBREILI

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen startovaće sa pol-pozicije finalnu trku u sezoni koja se vozi na stazi "Jas Marina" u Abu Dabiju.

U duhu čitave sezone i poslednje kvalifikacije pred trku odluke bile su dramatične. Mercedes i Luis Hamilton bili su odlični u treninzima, a i na startu kvalifikacija.

Nakon očekivanog prolaska u Q2, dogodila se drama. Maks je napravio grešku i oštetio meke pneumatike koje je imao na vozilu. Nije imao više raspoloživih zaliha, te je morao na starijim ponovo na stazu na kojoj je dominirao Luis Hamilton.

Uspeo je da odvoza najbrži krug kvalifikacija iako je grafika prikazala da je on na minut i po do kraja Q2 rešio da se vrati u garažu. Bila je to greška režije, nisu ni prikazali kako je vozio, a on je naprosto leteo stazom.

Sa velikom neizvesnošću ušlo se u poslednji deo kvalifikacija. Ferstapen je odvozao neverovatan prvi brzi krug od 1:22.109, što je bilo za pola sekunde bolje od Luisa Hamiltona. 

Britanac nije uspeo da postavi bolje vreme od tog, Ferstapen će startovati kao lider u poslednjoj trci sezone. Dakle, sa osam metara prednosti krenuće sutrašnju bitku imajući u vidu distancu između startnih mesta na gridu.

Kao treći startuje Lando Noris iz Meklarena, Serhio Perez je četvrti, a potom slede Karlos Sajnc, Valteri Botas, Šarl Lekler, Juki Cunoda, Esteban Okon i Danijel Rikardo.

Ne propustite