Znakovi pucanja Red Bula - Ferštapen pokazao pravo lice!?

Autor: Stefan Matić
nedelja 13.11.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Holanđaninu izneverio kolegu.

EPA-EFE/CARLOS PEREZ GALLARDO
EPA-EFE/CARLOS PEREZ GALLARDO

Povezane vesti

Velika nagrada Brazila na stazi "Interlagos" biće upamćena kao jedna od boljih trka tokom ove sezone. 

Dobili smo novog pobednika na gridu, Džordž Rasel je slavio u Mercedesu ispred Luisa Hamiltona, iako se stariji Britanac svojski trudio da on bude na najvišem stepeniku podijuma. 

Na kraju smo imali i kontroverznu situaciju. Na restartu posle Norisove nezgode, videli smo kako Ferštapen prestiže svog kolegu iz tima, Serhija Pereza. Dogovor tima i vozača je bio da ukoliko Ferštapen ne uspe da pretekne Alonsa i Leklera u završnici trke, vrati poziciju meksičkom vozaču. Maks nije uspeo da pretekne vozača Alpine, njegov inženjer mu je ponovi da prepusti poziciju Perezu, što je dvostruki šampion odbio. 

Holanđanin je potom izjavio kako ima svoje razloge. Perez se sarkastično zahvalio timu koji ga je ranije obavestio kako će ga Maks propustiti, na kraju je  razočarano gledao kako mu odlaze bitni bodovi u trci za drugo mesto u šampionatu zbog Maksove tvrdoglavosti. Meksikancu se ubrzo javio Horner, šef tima mu se izvinio uz poruku da će popričati o situaciji.

Perez je timu rekao kako je Maks pokazao ko je on zapravo. Čeko Perez je bio instrumentalan u prvoj tituli Maksa Ferštapena prošle sezone, jasno da ovo nije zaslužio. U izjavi posle trke, Čeko je rekao kako Maks ima dve titule zahvaljujući njemu.Dvojac će predstavljati Red Bul i naredne sezone. 

Pred poslednju trku sezone, Perez ima isti broj bodova kao i Šarl Lekler u trci za drugo mesto u konkurenciji vozača.

Ne propustite