Međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju stiže na Zlatibor 1. avgusta

Autor: Beta Beta
petak 19.07.2019.
22:13
Izvor: Beta

Više od 150 biciklista iz 30 zemalja biće 1. avgusta gosti Zlatibora tokom 59. Međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju.

Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju biće od 29. jula do 2. avgusta, a posle etape po Zlatiboru, biciklisti će krenuti ka Mionici.

Opština Čajetina je upozorila da će tokom trke putevi biti zatvoreni za saobraćaj.

Domaćini etapa biće Istočno Sarajevo, Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Čajetina, Mionica, Beograd i Požarevac.

Kuriorzitet ovogodišnje Trke kroz Srbiju je da će po prvi put u svojoj 80-godišnjoj istoriji, krenuti iz druge države, kao i neke druge velike međunarodne trke.

Prva Trke kroz Srbiju je vožena 1939. godine, a njen pokrovitelj, kralj Petar Drugi Кarađorđević je zlatnim peharom darovao pobednika Avgusta Prosineka (1916-1975), iz Jesenica, u Sloveniji.

Međunarodna Trka kroz Srbiju, najstarija biciklistička trka na Balkanu, imaće ove godine 150 učesnika, najavio je Biciklistički savez Srbije.

Svečano predstavljanje ekipa je 29. jula, a kružna trka ulicama Istočnog Sarajeva 30. jula. Dan kasnije, 31. jula, voziće se druga etapa Jahorina-Priboj.

Trećeg dana trke, 1. avgusta, planirane su dve poluetape: jedna kružna trka na Zlatiboru, a druga u Mionici, dok je 2. avgusta poslednja etapa od Mionice do Požarevca gde se trka završava.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja je početkom jula najavio da dolaze vrlo jaki timovi iz zemalja Balkana, Norveške, Belorusije, Francuske, Bahreina.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.