Maldini osniva fudbalski klub u Majamiju!

Autor: Beta Beta
sreda 20.05.2015.
21:16
Izvor: Beta

Velikan Milana Paolo Maldini i preduzimač televizijskih prava Rikardo Silva objavili su danas da će osnovati klub Majami, koji će se takmičiti u Severnoameričkoj fudbalskoj ligi (NASL), drugom takmičenju po veličini u SAD i Kanadi.

Povezane vesti

Majami bi trebalo da počne da igra 2016. godine, a biće domaćin "na jednom od postojećih stadiona svetske klase u gradu", navodi se u saopštenju partnera.

Maldinija i Silvu podržava grupa međunarodnih investitora, koje predvodi Antonio Bareto, dugogodišnji preduzimač u oblastima sporta i medija, koji živi u Majamiju i koji će biti izvršni direktor kluba.

"Ponosan sam i uzbuđen što ću biti deo ovog poduhvata. Duboko verujem u rast fudbala u SAD, i ovo je savršeni projekat za razvoj vrhunskog tima u jednom od najvažnijih gradova sveta. Verujemo i da će NASL, koja je u velikoj ekspanziji, biti savršen platforma za razvoj uspešnog kluba i vrednog posla", rekao je Maldini.

Maldini se povukao od aktivnog igranja 2009. godine, pošto je za Milan igrao 25 sezona, tokom kojih je osvojio sedam titula u Seriji A i pet titula evropskog prvaka.

"Majami mi je druga kuća već 15 godina, tako da se radujem što ću ovde provoditi više vremena kao suvlasnik Majamija i davati svoj entuzijastički doprinos njegovom uspehu", rekao je Maldini.

Silva je predsednik i osnivač medijske agencije "MP i Silva", koja drži prava na Premijer ligu, NBA, Seriju A i mnoga druga takmičenja. On takođe živi u Majamiju.

U NASL trenutno igra 11 timova iz SAD i Kanade, od kojih je najpoznatiji Njujork Kosmos.

Dejvid Bekam zasebno planira da pokrene tim za MLS u Majamiju.

Komesar Bil Piterson bio je oduševljen vestima o pokretanju FK Majami.

"Ovo je još jedan dokaz snazi i brzom rastu naše organizacije, naše strukture koja je prijateljski nastrojena prema vlasnicima, kao i rastućoj popularnosti NASL fudbala. Silva je vodeći u svetu za fudbal u medijima i on i njegovi partneri su odlučili da su Majami i NASL važan deo ovog sporta globalno. Majami konačno ima vlasničku grupu sa globalnom vizijom i iskustvom da izgradi pravi klub, za koji će ceo grad ponosno navijati", rekao je Piterson.


Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
giggsy the master
Thursday, 21.05.2015
02:46

Nek mu je sa srećom

avatar
Liquid Swords
Thursday, 21.05.2015
02:00

Znaci nista od funkcije u milanu