AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (22 5. 2024)

Autor: Milovan Longinov
sreda 22.05.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda za danas.

Povezane vesti

9286 Plzen - Sparta Prague X2&2+ (2.18)

 

Reprezentativac Srbije Veljko Birmančević jedan je od najzaslužnijih za sjajnu sezonu koju ima Sparta iz Praga. Češki velikan osvojio je tamošnji šampionata, a igrao je i značajnu ulogu u Ligi Evrope pre brutalne eliminacije od Liverpula. Sparta je sada u prilici da godinu zaokruži još jednim trofejom jer igra finale kupa Češke protiv Plzena. Klub iz prestonice biće gost u Plzenu, barem formalno, pa je Viktorija blagi favorit prema mnogim prognozama. Pre dva meseca, Plzen je slavio na domaćem terenu sa 4:0, ali sada sigurno ne očekujemo ovakav scenario. Novi šampion Češke biće silno motivisan da pokaže svoje kvalitete, priželjkujemo i golove.

3756 VPS - KuPS X2&0-3 (2.02)

 

Aktuelni vicešampion Finske KuPS ide na noge VPS-u koji se u ovom trenutku nalazi na čelnoj poziciji sa bodom više, ali i utakmicom manje od SJK-a. VPS je drugi najefikasniji tim u ligi, mada prima i dosta golova, pa je veoma zanimljiv za sve igrače koji su u potrazi za golovima. U grad Vasa stiže najbolja odbrana lige sa svega šest primljenih golova, a treba istaći i podatak da je KuPS izgubio samo jednom u prethodnih devet utakmica kao gost VPS-u. KuPS može da izbegne poraz, to verovatno neće biti golgeterski spektakl sa vatrometom golova, ali ostavljamo dovoljno prostora i za sličan scenario.

 

2737 Sogndal - Raufoss 1&0-3 (2.49)

 

Spremite se za dugo leto koje je sinonim za skandinavske lige, što nije nužno nezanimljivo. U okviru devete runde norveške druge lige, Songdal će ugostiti ekipu Raufosa i to u sjajnom raspoloženju. Domaćin je, zajedno sa Kongsvingerom, najlepša priča dosadašnjeg toka Obos-Ligaena i ima najčvršću odbranu od svih timova. Sa druge strane, Raufos igra prilično promenjivo, u poslednje tri utakmice upisao je dva poraza i jedan remi, dok ih sada čeka još teži zadatak. Biće ovo idealna prilika za Sogndal da upiše i treći trijumf u nizu, iako ne spadaju u red najefikasnijih timova u takmičenju.

 

3542 Ostersunds - Gefle X2 (1.97)

 

Estersund je širom Evrope proslavio Grejem Poter koji je činio čuda sa švedskim timom kojeg je od treće lige doveo do Liga Evrope. Ipak, nakon odlaska engleskog stručnjaka usledio je veliki sunovrat ekipe sa Jamtkraft Arene, ali se Estersund sada vratio u drugoligaško društvo. Ipak, tamo im ne cvetaju ruže jer se ekipa nalazi na pretposlednjem mestu sa svega šest osvojenih bodova, dok je to istovremeno i najneefikasnija ekipa u čitavom takmičenju. Gefle stoji nešto bolje, sa tri boda više od timova koji se nalaze u zoni ispadanja ima veći razlog za optimizam, a i retko gubi u Estersundu.

Ne propustite