AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (6. 9. 2024)

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.09.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovako izgleda današnji tiket.

Povezane vesti

3453 Kazakhstan – Norway 2-2 (2.11)

Utakmica prvog kola Grupe 3, u ''B'' diviziji Lige nacija. Kazahstan je posle pobeda nad Finskom u gostima i San Marinom pre nepunih godinu dana, ušao u seriju loših rezultata. Imali su Kazahstanci priliku da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ali su u polufinalu baraža u martu ove godine doživeli debakl protiv Grčke – 5:0. Od tada su odigrali tri prijateljske utakmice, sve tri su izgubili, pa je jasno da u duel sa Norvežanima ulaze kao autsajderi. Doduše, ni Haland i drugovi se nisu proslavili u prethodnom kvalifikacionom ciklusu, ni njih nismo gledali na Evropskom prvenstvu, ali sada žele da potvrde kvalitet i povrate samopouzdanje.

3461 Iceland – Montenegro 1X&1+I&1+II (2.51)

Pod vođstvom selektora Roberta Prosinečkog, reprezentacija Crne Gore svoju premijeru na startu Lige nacija ima u dalekom Rejkjaviku protiv domaće selekcije Islanda. Mnogo kadrovskih problema imaju Crnogorci uoči ovog gostovanja, jer selektor Prosinečki zbog povreda ne može da računa na štoperski tandem Savić-Vujačić, u veznom redu nema Marka Jankovića i Edvina Kuča, ali i nove velike zvezde crnogorskog fudbala, novog člana Juventusa Vasilija Adžića. Što se tiče Islanđana, oni su u martu stali na korak od plasmana na EP, zaustavila ih je Ukrajina u finalu baraža, ali su u junu savladali Englesku na Vembliju u prijateljskom meču i ovde svakako imaju ulogu favorita.

3792 South Africa – Uganda 1&2-4 (2.12)

Istovremeno sa Ligom nacija u Evropi, startuje i novi ciklus kvalifikacija za plasman na Kup afričkih nacija. Južna Afrika je na prethodnom šampionatu čiji je domaćin bila Obala Slonovače zauzela visoko treće mesto, pa se od ove selekcije očekuje, ako ništa drugo, onda bar plasman na naredni šampionat čiji će domaćin naredne godine biti Gvineja. Pobeda na startu bi taj put učinila znatno lakšim. S druge strane, Uganda nije imala uspešne kvalifikacije u prethodna dva ciklusa, kada je završavala kao treća u grupi, a poslednji put je na Kupu afričkih nacija igrala 2019. godine u Egiptu, kada je stigla i do osmine finala, gde je poražena od kasnijeg finaliste, selekcije Senegala.

3795 Morocco – Gabon GG (2.35)

Reprezentaciji Maroka se krajem 2022. godine divio čitav svet posle neočekivanog plasmana u polufnale Mundijala u Kataru, pa se očekivalo da svoj kvalitet zatim potvrdi i na narednom Kupu afričkih nacija, što se ipak nije dogodilo. Marokanci su eliminisani već u osmini finala, u meču protiv Južne Afrike krajem januara ove godine, kada su pokvarili utisak, ali su u junu uspešno startovali u kvalifikacijama za naredni Mundijal sa dve vezane pobede. Sada žele da u istom ritmu započnu i kvalifikacije za KAN. Maroko i Gabon su bili u istoj grupi na Kupu afričkih nacija početkom 2022. u Kamerunu, kada su remizirali rezultatom 2:2 i to im je bio poslednji susret do sada.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak