AdmiralBet kombinacije - Da li Krasnodar može bez Ivića, Joveljić ruši Sjetl?

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.03.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Izabrali smo za vas 10 zanimljivih tipova sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

8686 Al Shamal - Al Ahli Doha SC X2&GG (2.12)

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se i šampionat Katara, gde zapažen učinak ima doskorašnji napadač Partizana Rikardo Gomeš koji sada nastupa za katarski Al Šamal. On je u prethodnih 17 kola postigao 11 golova uz dve asistencije, a priliku da taj učinak poptravi imaće protiv Al Ahlija iz Dohe. Biće to duel dve ekipe iz donjeg dela tabele, ali koje za sada nisu ugrožene po pitanju opstanka u ligi. Zanimljivo je da Al Ahli odlično igra u gostima i od ukupno šest pobeda od početka sezone, čak pet je ostvario na gostujućim terenima. Takođe, Al Šamal je na domaćem terenu ostvario samo jednu od ukupno četiri pobede, pa u narednom duelu gostima dajemo malu prednost, ali očekujemo i golove sa obe strane, jer su i jedni i drugi efikasni u poslednje vreme.

7118 Domžale – Mura 1X&1-3 (2.15)

Pobedom nad Aluminijem u prošlom kolu, ekipa Domžala je napravila veliki korak ka opstanku u elitnom rangu takmičenja u Sloveniji, a u petak će imati lepu priliku da još jednim eventualnim trijumfom pred svojim navijačima obezbedi sebi mirnu završnicu sezone. Mura ima samo dva boda više na tabeli, ali u ovaj meč ulazi u lošijoj formi, s obzirom da u drugom delu sezone još nema nijednu prvenstvenu pobedu, izuzev one službenim rezultatom protiv Maribora. Ekipa Domžala je od poslednja četiri meča na svom terenu dobila tri, pa verujemo da protiv Mure može bar da ostane neporažena, a kada su golovi u pitanju, očekujemo meč sa jednim do tri pogotka, s obzirom da u poslednje vreme, uz poneki izuzetak, i jedni i drugi završavaju svoje mečeve u tom opsegu golova.

5898 Kashima Antlers – Iwata 1&1+I&2+ (2.63)

Nekad smo zbog Dragana Stojkovića Piksija dosta pratili japansku ligu i njegovu Nagoju, a ove sezone je u Japanu dobro startovao doskorašnji trener Vojvodine Ranko Popović. On je zimus preuzeo ekipu Kašima Antlersa i posle četiri odigrana kola ovaj tim zauzima četvrto mesto na tabeli. Meč protiv Ivate je prilika da se taj plasman dodatno popravi, pogotovo jer je protivnički tim tri puta poražen u protekla četiri kola. Zato očekujemo treći trijumf Popovićevog tima, ali je Ivata svojom jedinom pobedom, i to u gostima protiv Kavasakija (5:4), pokazala da ume golgeterski da eksplodira. To se pogotovo odnosi na Rija Žermena, koji je bio četvorostruki strelac u pomenutoj utakmici, a kasnije je pogodio i u porazu od Gamba Osake, pa je trenutno prvi strelac ''Džej'' lige. Dakle, očekujemo golove sa obe strane u oba poluvremena, ali i pobedu domaćina.

1929 NEC Nijmegen – PSV 2&GG (2.65)

U poređenju sa fantastičnom serijom pobeda iz prvog dela sezone, PSV je u poslednje vreme nešto manje ubedljiv, ali i dalje održava velikih deset bodova prednosti na vrhu tabele u odnosu na drugoplasirani Fejenord. Iako je odigrano 26 kola u holandskoj Erediviziji, tim iz Ajndhovena je i dalje jedini neporažen, ima samo tri remija, sve ostalo su pobede. Realno je očekivati još jednu ovog vikenda, pogotovo jer je jesenas na svom terenu PSV ovog rivala dobio sa ubedljivih 4:0. Ipak, NEC se bori za plasman na evropsku scenu, trenutno je na odličnom, šestom mestu, a od pet poslednjih mečeva na svom terenu svih pet je rešio u svoju korist. Zato očekujemo znatno jači otpor NEC-a lideru nego jesenas, samim tim i bar jednu loptu u mreži gostiju, ali jasno je da je PSV veliki favorit.

1243 Gijon - Racing Santander 1X&2-3 (2.69)

Svojevremeno smo i jedne i druge gledali u elitnom rangu takmičenja u Španiji, ali Rasing na povratak u elitu čeka još od 2012. godine, a Hihon od 2017. godine. Ovog proleća su i jedni i drugi u konkurenciji za plasman u plej-of, a teoretski ni direktan plasman u La Ligu nije nedostižan. Rasing pred gostovanje u Hihonu zauzima šesto mesto u Segundi, poslednje koje vodi u plej-of, dok Hihon ima samo bod manje. Domaćin, čiji napad još uvek predvodi iskusni Uroš Đurđević učiniće sve da pred svojim navijačima savlada direktnog konkurenta za plej-of, dok bi gosti mogli da budu zadovoljni bodom, a u prilog tme i podatak da su i na prethodna dva gostvanja u ligi osvajali po bod. Očekujemo ''tvrdu'' borbu, ali i da golovi neće izostati.

5985 OFI Crete – Atromitos 1X&3-4 (3.55)

Saša Ilić je svojim dolaskom na mesto šefa struke Atromitosa uspeo jesenas da preporodi ovog grčkog superligaša koji je dugo bio bez poraza pod njegovim vođstvom. Od sredine januara je, međutim, počela njihova jednomesečna kriza, pa Atromitos nije uspeo da se plasira u plej-of zonu. Ilićevom timu ostaje da do kraja sezone izbori opstanak u plej-autu, što ne bi trebalo da bude težak zadatak s obzirom da se sada nalazi devet bodova iznad zone ispadanja. Sada ga očekuje gostovanje OFI-ju na Kritu i to će biti duel ekipa koje imaju najveći broj remija u ligi (OFI čak 11, Atromitos 10 remija). Zato je podela bodova najrealnija opcija, pogotovo jer su i prethodna dva duela ovih ekipa završena bez pobednika, oba puta je bilo 1:1. Sada će domaćem timu biti potrebniji ceo plen, s obzirom da ima pet bodova manje od Atromitosa, pa očekujemo ofanzivniji pristup ekipe OFI-ja, samim tim i više golova.

8658 Los Angeles Galaxy - Seattle Sounders 1&GG (3.67)

Sezona u američkoj MLS ligi se polako zahuktava, a za sada protiče u znaku našeg napadača Dejana Joveljića koji brani boje LA Galaksija. Njegov tim je do sada odigrao pet mečeva u novoj sezoni, a Joveljić je u svakom od tih pet mečeva postigao po gol i za sada je prvi strelac lige. Generalno, utakmice LA Galaksija su obilovale golovima, to je jedan od najefikasnijih timova od početka sezone, ali mu odbrana nije jača strana. Naredni rival mu je Sijetl koji je još uvek bez pobede, ima dva remija i dva poraza i sigurno će u Los Anđeles doći sa željom da popravi početni utisak. Ipak, dajemo prednost Joveljiću i drugovima, ali očekujemo dobar otpor gostujućeg tima.

3055 Lokomotiv Moscow – Krasnodar X2&I<II (3.46)

U Rusiji, a pogotovo u Moskvi ovih dana nikome nije do fudbala posle tragičnih dešavanja u glavnom gradu Rusije, ali za vikend će se igrati mečevi 21. kola tamošnje Premijer lige. Meč koji privlači najviše pažnje je duel Lokomotive koja je trenutno peta na tabeli i drugoplasiranog Krasnodara. Goste od pre dve nedelje sa klupe predvodi Murad Musajev koji je nasledio smenjenog srpskog trenera Vladimira Ivića i biće zanimljivo videti šta će donedavni trener azerbejdžanskog Sabaha promeniti u igri Krasnodara. Neočekivana Ivićeva smena je predstavljala jasnu poruku uprave kluba da želi titulu prvaka, pa u skladu s tim treba očekivati trijumf Krasnodara kako bi ostao u trci sa vodećim Zenitom, ali će Lokomotiva pokušati da popravi utisak posle ispadanja iz Kupa i prethodne dve utakmice u prvenstvu bez pobede.

1980 Genk - Royale Union St. Gilloise 2&2+ (2.97)

U Belgiji već počinje plej-of, bodovi iz preliminarnog dela šampionata su prepolovljeni, samim tim se i sedam bodova prednosti koje je vodeći Rojal Union Sen Žiloaz imao nad drugoplasiranim Anderlehtom pretvorilo u samo tri boda razlike. Lider na tabeli sada gostuje Genku koji zauzima poslednje, šesto mesto u plej-of zoni. Rojal Union igra sjajno ove sezone, ali je malo posustao u prethodna dva kola kada je vezao dva remija. Sada očekujemo njegov povratak u pobednički ritam, a od Genka da ovaj duel učini što zanimljivijim i – efikasnijim. Ove dve ekipe su se dva puta sastajale od početka sezone, oba puta su gostujuće ekipe pobeđivale, što je razlog više za uverenje da će se taj trend nastaviti.

8629 Gornik Z. - Legia Warsaw 1X&1-3 (2.88)

U poljskoj Ekstraklasi ekipa Jagelonije za sada vodi glavnu reč, a Gornjik i Legija se nadaju plasmanu na evropsku scenu. Tim iz Varšave je u nešto boljoj poziciji, ima dva boda više na petom mestu, ali mu neće biti lako protiv domaćeg Gornjika koji odlično igra na svom terenu, gde je nedavno savladao i lidera na tabeli. Legija je duže od mesec dana bila bez pobede, taj niz je prekinula uoči minule reprezentativne pauze pobedom nad Pjastom, a predstojeće gostovanje će pokazati da li je to najava uspona forme i eventualnog ulaska u trku za titulu, ili će nastaviti sa promenljivim rezultatima. U prvom delu sezone Legija je na svom terenu u Varšavi savladala Gornjik sa 2:1, a domaćin će sada pokušati da se revanšira i da upiše prvu pobedu nad Legijom posle dve i po godine.

 

Ne propustite