AdmiralBet kombinacije - Deset tipova za uspešniju sedmicu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.07.2024.
12:10
Izvor: Sportske.net

Sredina nedelje je veoma zanimljiva u ovom kladioničarskom kolu.

Povezane vesti

5496 Rijeka - Corvinul Hunedoara 1&0-3 (2.15)

Hunedoara je prošle sezone u Rumuniji bila najprijatnije iznenađenje. Klub iz tamošnje druge lige je osvojio nacionalni kup, bio je i na pragu promocije u elitno društvo, ali u tome ipak nije uspeo. U svakom slučaju, Hunedoara je osvajanjem kupa ostvarila istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Tamo je u prvom kolu eliminisala mađarski Pakš koga je u gostima pobedila čak sa 4:0, a zatim je pružila dobar otpor i Rijeci u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LE. Ta utakmica u Rumuniji završena je bez golova, a sada se od Riječana očekuje da na svom terenu potvrde ulogu favorita i prođu dalje. Takav epilog i mi prognoziramo, ali ne uz mnogo golova.

5372 Maccabi Tel Aviv – FCSB 1&1+II (2.85)

I dok, posle odlaska Žarka Lazetića, ekipa TSC-a iz Bačke Topole ima dosta poteškoća na startu nove sezone, mladi srpski trener se sjajno snašao u novom klubu i ovog leta je sa Makabijem iz Tel Aviva već osvojio izraelski Superkup, a sada pokušava da svoj tim dovede i do grupne faze Lige šampiona. Lazetić je sa Makabijem ostvario vrlo dobar rezultat u Bukureštu protiv FCSB-a, bilo je 1:1 i sada bi trebalo da ima lakši deo posla. Naravno, zbog situacije u Izraelu, Makabi još uvek ne može protivnike da dočekuje na svom terenu, pa je izabrao Budimpeštu kao svoj privremeni dom. Očekujemo veliku borbu, još jedan ''tvrd'' meč, ali dajemo blagu prednost Lazetićevom timu u pokušaju da se domogne plasmana u treće kolo kvalifikacija za LŠ.

5375 Borac Banja Luka – PAOK 12&0-3 (1.93)

Posle osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac ovog leta pokušava da stigne što dalje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tim koji sa klupe vodi Mladen Žižović je u prvom kolu posle velike borbe i penal-serije u revanšu eliminisao albansku Egnatiju, a onda je na još jednom ''vrućem'' gostovanju ostavio vrlo dobar utisak. Protiv PAOK-a u Solunu ekipa Borca je dva puta uspevala da stigne prednost rivala, ali su crno-beli iz Soluna početkom drugog dela igre poveli i treći put, pa su tu minimalnu prednost zadržali do kraja meča. Rezultat 3:2 u korist PAOK-a daje šanse obema ekipama pred revanš u Banjaluci, ali je jasno da su Solunjani i dalje u ulozi favorita. Ipak, Borac će imati ogroman motiv posle dobre igre u Solunu, pa treba računati i na iznenađenje.

5498 Rapid Vienna - Wisla Krakow 1&GG (2.81)

Poput rumunske Hunedoare, i poljska Visla iz Krakova je prošle sezone kao drugoligaš osvojila nacionalni kup i izborila plasman na evropsku scenu, ali će i narednu sezonu provesti u drugoligškoj konkurenciji u Poljskoj. Visla je, bez obzira na aktuelnu situaciju, jedan od najvećih poljskih klubova koji je 13 puta u klupskoj istoriji osvajao titule prvaka države. Tu reputaciju pokušava da pokaže i na evrpskoj sceni, gde je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Ljapi, predstavnika tzv. Kosova, ali je u prvom meču protiv Rapida poražena na svom terenu sa 1:2. Zato je Rapid favorit u ovom dvomeču, ali se Visla neće tek tako predati. Ovde očekujemo golove na obe strane.

5369 Klaksvik- Malmo FF X2&0-2 (2.90)

Prošla sezona je bila istorijska za fudbal na Farskim Ostrvima. Klaksvik je tada izborio plasman u grupnu fazu Lige konferencija i ostvario prvu pobedu u grupi (3:0 protiv Olimpije), a ove sezone želi da ponovi nešto slično. Startovao je od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, uspeo da eliminiše Diferdanž iz Luksemburga, ali je u prvom meču druge runde ubedljivo poražen od Malmea (4:1). Teško da to može da nadoknadi na svom terenu, ali je svaki bod od ogromnog značaja za Farane i za njihov kako klupski, tako i nacionalni koeficijent na UEFA listi. Naravno, Malme je i u revanšu favorit, ali ostavljamo mogućnost da Klaksvik stigne bar do remija.

5555 Alianza Lima - Union Comercio 1-1&2-4 (2.44)

U Peruu se nova sezona Klausure tek zahuktava, odigrana su prva tri kola i polako neke stvari postaju jasnije. Alijanca iz Lime je njihovo veliko ime, 25 puta je osvajala titulu, a prošle godine je bila najbolja u Aperturi, ali je na kraju u finalu plej-ofa poklekla protiv velikog gradskog rivala Univerzitarija. Ove godine je Alijanca bila četvrta u Aperturi i sada pokušava da u Klausuri popravi utisak. Posle prva tri kola ima dve pobede i poraz, a sada je apsolutni favorit protiv Union Komercija, koji je bez pobede u prva dva kola. Pobeda Alijance ne bi smela da bude dovedena u pitanje, očekujemo da to bude ''iz keca''.

5556 Grau - Comerciantes Unidos 1X&2-3 (2.21)

Ostajemo u Peruu, odakle smo izdvojili još jedan duel četvrtog kola Klausure. Grau je u prva dva kola vezao dva remija, ima jedan meč manje, i upravo po nerešenim rezultatima je najviše i prepoznatljiv ove godine. U Aperturi je tokom proleća imao najveći broj remija u ligi, ukupno sedam u 18 kola, pa je u tom stilu očigledno nastavio i ovog leta. Naredni rival mu je Komercijantes Unidos koji je posle dva poraza u prva dva kola upisao i prvi trijumf nad slabašnim Karlos Manućijem. Ovaj tim je u Aperturi bio nešto bolje plasiran od Graua, ali su obe ekipe iz sredine tabele, gde ih očekujemo i do kraja ovog dela sezone. Remi se nameće kao realan ishod, baš tako je bilo i u njihovom prethodnom susretu u februaru (2:2), ali ovoga puta daćemo blagu prednost domaćinu.

5531 Al Ittihad – Enppi X&0-2 (2.91)

U Egiptu sezona uveliko traje, šarolik je broj utakmica koji je do sada odigran, pa na primer vodeći Al Ahli ima čak četiri utakmice manje. Al Itihad nema zaostalih mečeva, odigrao je 31 utakmicu i nalazi se među ekipama sa najvećim brojem nerešenih rezultata – 12 puta su remizirali do sada. Nalazi se u sredini tabele, a naredni rival mu je Enpi koji ima tri boda više, pa će biti u prilici da ga stigne na tabeli. U njihovim međusobnim duelima dugo nije bilo remija, ali su uglavnom nijanse odlučivale pobednika. Trenutno, ni jedni, ni drugi nisu u željenoj formi, nemaju nijednu pobedu u poslednjih četiri-pet kola, pa nam opet ''miriše'' na novi remi Al Itihada.

5527 Cuniburo – Gualaceo 1X&0-2 (2.19)

Derbi 22. kola ekvadorske Serije B. Kuniburo je vodeći na tabeli i glavni je kandidat za promociju u elitni rang takmičenja. Gualaseo je na visokom trećem mestu, ali zaostaje velikih 11 bodova za liderom. Prva dva mesta donose plasman u najviši rang, a s obzirom da Gualaseo zaostaje šest bodova za drugoplasiranim Independijente juniorsom, jasno je da ga samo pobeda u ovom meču održava u trci sa vodećim tandemom. Kuniburo je prethodna dva duela protiv Gualasea dobio sa po 1:0, pa se može očekivati još jedan ''tvrd meč'', ali ne treba odbaciti mogućnost da gosti ovog puta uzmu bar bod.

5267 Sabah Baku – Maccabi Haifa 1&0-3 (3.82)

Azerbejdžanski Sabah iz Bakua je i ovu sezonu počeo silovito, baš kao i pre godinu dana, kada smo ga gledali u dvomeču protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Tada je Sabah naređao nekoliko pobeda, među njima i onu u prvom meču protiv crno-belih (2:0), ali su zaustavljeni u revanšu u Humskoj, gde je posle penal-serije Partizan prošao u narednu rundu. Ovoga puta, Sabah je u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija kao gost u Mađarskoj savladao Makabi Haifu sa 3:0 i tako došao na prag plasmana u treće kolo. To sada treba da potvrdi na svom terenu i rekli bismo da je na dobrom putu da to učini. Ovaj mladi klub polako napreduje i za očekivati je i neke veće stvari od njega u narednim godinama.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak