AdmiralBet kombinacije - Dormtund i Sporting slave u gostima, gde će biti golova?

Autor: Lazar Nikolić
petak 25.10.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Deset zanimljivih kombinacija sa odličnim kvotama.

Povezane vesti

1400 Augsburg – Dortmund 2&2+ (2.20)

Ovde je ključno pitanje da li su se ''milioneri'' iz Dortmunda oporavili od katastrofalnog poluvremena protiv Reala u Madridu pre nekoliko dana. Ako ste propustili, podsetićemo da je Dortmund u meču trećeg kola Lige šampiona vodio na ''Bernabeuu'' sa 2:0 protiv Reala, ali je u nastavku primio čak pet golova i doživeo ubedljiv poraz. Duel u Augsburgu biće prilika da ekipa Dortmunda podigne samopouzdanje, ali bi novi neuspeh mogao ozbiljnije da uzdrma igrače trenera Nurija Šahina. Augsburg je u donjem delu tabele, prima dosta golova, čak 18 u sedam odigranih mečeva, a od ostalih bundesligaša samo je Kil više puta kapitulirao (21). Dakle, treba očekivati golove, ali i da kvalitet gostiju dođe do izražaja, bez obzira na težak poraz u Madridu.

2003 Radnicki Nis - Mladost Lucani 1X&0-3 (2.05)

Doskorašnji trener Mladosti Nenad Lalatović se preselio na klupu Vojvodine, ali Lučanci nastavljaju da pobeđuju. U prošlom kolu su pod vođstvom Nermina Usenija savadali IMT sa 1:0 i vratili se na drugo mesto na tabeli, a posle tog meča je ekipu preuzeo novi šef struke Nikola Trajković. Zanimljivo, svoj debi na klupi Lučanaca imaće protiv Radničkog u Nišu, čiju je ekipu vodio u većem delu prošle sezone, a što mu je bio prvi samostalni trenerski angažman. Nišlije ove sezone uspešno vodi Nikola Drinčić, u gornjem su delu tabele, ali već tri kola čekaju na novu pobedu. Sada će protiv sebe imati ekipu koja još nema nijedan poraz u gostima ove sezone, čak je ostvarila niz od četiri uzastopne pobede. Ipak, naša procena je da bi taj niz mogao da se prekine u Nišu.

2301 Djurgarden - Vasteras SK  1&2-5 (2.25)

Da li zbog učešća u Ligi konferencija ili nečeg drugog, tek Đurgarden je posustao u finišu sezone švedske lige i sa druge pao na četvrtu poziciju. Do kraja su ostala još tri kola, a kako bi zadržao šanse za povratak na poziciju na kojoj je bio, Đurgarden bi morao do celog plena protiv Vasterasa. Ipak, u četvrtak je imao težak meč protiv portugalske Vitorije Gimaraeš na evropskoj sceni, pa se postavlja pitanje da li će imati dovoljno svežine za borbu na dva fronta. S druge strane, Vasteras je poslednji na tabeli, praktično je već drugoligaš, mada još postoje određene teoretske šanse u borbi za opstanak. Kvalitet je na strani domaćina i to ovoga puta ne bi smelo da bude dovedeno u pitanje.

1802 Famalicao – Sporting 2&0-2 (3.37)

Portugalski šampion je fantastično započeo tekuću sezonu. Sporting posle osam kola u šampionatu Portugala ima isto toliko pobeda uz izvanrednu gol-razliku 27:2, a sjajno je počeo i u Ligi šampiona, gde je takođe neporažen u prva tri kola, uz dve pobede i remi. Posebno se ističe fenomenalni švedski napadač Viktor Đokereš koji je na 13 mečeva u svim takmičenjima postigao 13 golova, uz četiri asistencije. Šanse Famalikaa da nešto više uradi protiv šampiona su zato vrlo male, ali treba imati u vidu da je ta ekipa samo jednom poražena od početka sezone, da je primila samo četiri gola, a serija remija je razlog što su tek na sedmoj poziciji. Zato očekujemo još jednu ''tvrdu'' njihovu utakmicu, ali je mnogo više faktora na strani Sportinga.

1977 Gent – Genk 1X&GG (2.46)

Fudbalski vikend u Belgiji će proteći u znaku duela najtrofejnijih tamošnjih klubova, Briža i Anderlehta, ali na osnovu trenutnog stanja na tabeli i susret Genta i Genka ima veliku težinu. Genk je vodeći, sa sedam bodova više od trećeplasiranog Genta, ali čak 15 primljenih golova u 11 mečeva i dva poraza pokazuju da ni kod lidera neke stvari ne ''štimaju''. Ipak, imaju odličnog Nigerijca, 23-godišnjeg Arokodarea koji je za sada prvi strelac lige sa sedam postignutih golova, pa je jasno od koga će gostima pretiti najveća opasnost. Uz njega, odličan je i belgijski vezista Jarne Stukers koji se ističe i golovima, i asistencijama. Za sada ih ima 4+3. Ipak, i Gent je kvalitetna ekipa, donekle smo je upoznali letos u dvomeču sa Partizanom, a ove jeseni igra i u grupnoj fazi Lige konferencija.

2559 Krylya Sovetov Samara – Krasnodar 2&1+I&2+ (3.00)

Ono što mu je prošle sezone ''za dlaku'' izmaklo, Krasnodar želi da nadoknadi u tekućoj. Ovaj tim odlično igra, lider je na tabeli, bez poraza u 12 odigranih kola, i ako ovako nastavi, biće na dobrom putu da konačno prekine šampionsku dominaciju Zenita, koji se tokom proleća ''provukao'' do odbrane trona. Ipak, neočekivani poraz u Kupu od Pari NN-a (1:2) opomena je pred gostovanje u Samari. Krila Sovjetov su u sredini tabele, ali su bez pobede u poslednja četiri kola. Teško da protiv lidera mogu da očekuju prekid tog niza, a Krasnodar će sada biti još motivisaniji da mu se ne dogodi kiks kao u kupu.

2200 Panathinaikos - Aris Thessaloniki 1X&0-2 (2.18)

U Panatinaikosu su i dalje uzdrmani iznenadnom smrću svog igrača Džordža Baldoka, ali uspomenu na njega žele da sačuvaju i što boljim rezultatima u nastavku sezone, pobede će biti posvećene njemu. U devetom kolu ih očekuje derbi sa liderom na tabeli, solunskim Arisom koji je nanizao četiri pobede u prethodna četiri kola, predvođen najboljim strelcem lige, 30-godišnjim Špancem Lorenom Moronom. Od te četiri pobede, dve su ostvarene protiv velikih rivala – Olimpijakosa na svom terenu, pa PAOK-a u gostima. Dakle, derbiji su ove sezone prava poslastica za ekipu Arisa, a atinski ''zeleni'' će pokušati da pred svojim navijačima prekinu taj niz gostiju. Njihovih prethodnih nekoliko međusobnih duela nisu obilovali golovima, pa i sada očekujemo nešto slično.

1854 Silkeborg – Aalborg 1&3+ (2.62)

Napadač Silkeborga Toni Adamsen ima za sada izvanrednu sezonu. Ovaj momak je postigao osam golova, uz tri asistencije posle 12 odigranih kola i vodi na listi strelaca, ali ostatak tima u poslednje vreme ne koristi na najbolji način tu njegovu odličnu formu. Silkeborg dugo nije pobedio, još od kraja avgusta, posle čega je u prvenstvu upisao poraz od Mitjilanda, pa nanizao pet remija. Ipak, na tabeli i dalje odlično stoji, četvrti je sa samo četiri boda manje od vodećeg Kopenhagena i utisak je da je duel sa devetoplasiraniom Alborgom odlična prilika da Silkeborg konačno stigne do šeste prvenstvene pobede kojom bi se učvrstio među četiri prvoplasirane ekipe.

2085 Tochigi - Shimizu S Pulse 2-2&2-4 (3.59)

Sezona u Japanu ulazi u samu završnicu, a u tamošnjoj J2 ligi su stvari prilično jasne po pitanju plasmana u elitni rang takmičenja, popularnu ''Džej ligu''. Jokohama i Šimizu su se izdvojili na prve dve pozicije, koje vode u najviši rang, ali na tri kola do kraja još uvek postoji matematika da trećeplasirani Varen Nagasaki istisne jednu od dve vodeće ekipe. Šimizu je trenutno drugi, ima sedam bodova više od Varena i jasno je da bi pobedom u gostima nad Točigijem otklonio sve dileme i mogao bi da počne da slavi promociju u elitu. Za to vreme, Točigi je pred ispadanjem, iako takođe može da se uzda u matematiku, ali Šimizu je kvalitetniji i trebalo bi to i da potvrdi.

1960 Brann – Tromso 1-1&2+ (2.70)

I u Norveškoj se ulazi u završnicu sezone, a iako je Bode Glimt blizu odbrane titule, drugoplasirani Bran još ima razloga da se nada obrtu u šampionskoj trci. Pet kola je još ostalo do kraja, Bran zaostaje pet bodova za liderom, ali je u odličnoj formi, ostvario je četiri uzastopne pobede i u tom periodu prepolovio bodovni zaostatak za Bodeom. Ako i ne uspe da se domogne titule, biće mu veoma važno i da zadrži drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a trenutno Molde na trećem mestu ima pet bodova manje od Brana. Dakle, velika je važnost predstojećeg meča sa Tromsom za domaću ekipu, a gosti su manje-više prebrinuli brige oko opstanka, iako će im za to verovatno trebati još koji bod u narednih pet kola. Sumnjamo da do toga mogu da dođu na ovom gostovanju.

Ne propustite