AdmiralBet kombinacije - Kladimo se na Beograd i Mesija!

Autor: Lazar Nikolić
subota 15.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Birajte kombinacije ovog vikenda.

Povezane vesti

1120 Gefle – Landskrona 2&0-3 (2.90)

Bliži se sredina sezone u švedskoj drugoj ligi, a u jedanaest do sada odigranih kola najviše je pokazala ekipa Landskrone, koja je istakla glavnu kandidaturu za plasman u elitno društvo. Landskrona je lider na tabeli, sa pet bodova više od Degerforša, Estera i Utsiktena, a u narednom kolu gostovaće desetoplasiranom Gefleu. Samo šest golova primila je Landskrona od početka sezone, u prethodna dva kola nijedan, pa će i ekipa Geflea imati problema da probije njihov čvrst odbrambeni bedem. Gosti su definitivno u ulozi favorita, a u prilog tome i podatak da je od pet poslednjih međusobnih susreta Landskrona čak četiri puta slavila, a Gefle je samo krajem prošle sezone uspeo da izbori jedan remi na svom terenu.

1842 FK Beograd - Adelaide City 0-1I&0-2II (2.21)

Sretali ste se već i u našim ostalim rubrikama sa australijskom drugom ligom, a nama najzanimljiviji klub iz tog takmičenja je ekipa FK Beograda koja se takmiči u tamošnjoj Drugoj ligi Jug. Pogađate, u pitanju je klub koji je osnovala srpska zajednica, njegova istorija datira još od 1949. godine, a sedište mu je u Vudvilu, predgrađu Adelejda u južnoj Australiji. Od početka tekuće sezone odigrano je 14 kola, a FK Beograd zauzima deveto mesto od ukupno 12 klubova. U sledećem kolu ga očekuje duel sa ekipom koja nije u vrhu tabele, ali koja je trenutno u najboljoj formi od svih u ligi. U pitanju je ekipa Adelejd sitija koja je vezala četiri pobede u prethodna četiri kola i probila se na šesto mesto na tabeli. Njihovi međusobni dueli u poslednje vreme nisu bili previše efikasni, po jedan gol je odlučivao u prethodna dva njihova susreta. Sada očekujemo koji gol više, ali ne preterano efikasan meč.

1943 Shakhtyor Soligorsk – Naftan X2&2-3 (2.96)

Sećate se Naftana? Zvezdini navijači verovatno nerado pamte ovu ekipu, iako su crveno-beli eliminisali  beloruski tim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, na startu sezone 2012/13. Zvezda je prvi meč kao gost dobila sa 4:3, u revanšu na Marakani je Naftan vodio sa 3:2 i tek u 90. minutu je Marko Vešović doneo izjednačenje crveno-belima i potvrdio prolaz dalje. Od tada je Naftan prolazio kroz različite faze, nekoliko godina je proveo i u drugoj ligi, a ove sezone je posle 11 odigranih kola na dvanaestoj poziciji na tabeli. Sada ga očekuje gostovanje Šahtjoru iz Soligorska koji je žestoko kažnjen oduzimanjem čak 20 bodova, ubedljivo je poslednji i teško da može da izbegne ispadanje. Naftan još nema pobedu u gostima u ukupno šest gostujućih mečeva, pa je sada prilika, ali nismo potpuno sigurni u to. Zbog toga ipak ''dupla šansa'', uz 2-3 gola, baš kao u pet prethodnih Naftanovih mečeva.

1753 Slutsk - Dinamo Minsk 2-2&2+ (2.82)

Još jedan meč iz beloruskog šampionata smo ovde izdvojili. Dinamo Minsk je aktuelni šampion, jedina je neporažena ekipa od početka sezone, ali je trenutno tek treći na tabeli zbog velikog broja remija, čak pet u 11 odigranih kola. Ovog vikenda ekipu Dinama očekuje gostovanje Slutsku koji je u donjem delu tabele, tik iznad zone ispadanja, i koji je jedan od najneefikasnijih timova sa samo osam postignutih golova. Reklo bi se, svi uslovi postoje da Dinamo nastavi uspon ka vrhu tabele i pobeda gostiju ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje. Pogotovo ako imamo u vidu da je Slutsk u prošlom kolu poražen sa čak 6:0 u gostima od BATE Borisova koji je daleko od svojih najslavnijih dana i zauzima mesto u sredini tabele. Sada ne očekujemo takvu goleadu, ali čini se da su stvari jasne što se tiče ishoda.

8482 Kashima Antlers - Albirex Niigata 1&GG (4.05)

Još jednom se vraćamo Ranku Popoviću, čiji tim u Japanu igra sve bolje i sve je ozbiljniji konkurent za titulu. Bivši trener Vojvodine je ''skockao'' ekipu koja je ušla u seriju pobeda, vezala je četiri trijumfa u nizu i sada sa Mačidom deli prvo mesto. U tome mu je pomogao i neočekivani poraz Mačide u prošlom kolu od Albireks Nigate, i to na svom terenu, a zanimljivo je da sada Popovićev tim dočekuje Nigatu koja je u donjem delu tabele i zauzima tek 15. mesto. Ali, primetno je da Nigata, da li pobeđivala ili gubila, gotovo redovno daje golove i postigla ih je 22 u 17 mečeva. Njihov trijumf nad liderom u prošlom kolu je ujedno i pravovremena opomena za Kašimu da ne sme da se opusti i verujemo da ovoga puta neće biti iznenađenja.

8476 Kyoto - Hokkaido Consadole Sapporo 1&0-4 (2.82)

Ostajemo još malo u japanskoj ''Džej'' ligi, gde će se ovog vikenda igrati i ''derbi začelja''. I jedni i drugi imaju isti broj bodova na dnu tabele, po 11 u 17 kola i dugo su bez pobede. Kjoto je u prethodna dva kola pokazao znake oporavka, remijima sa Nagojom i Serezo Osakom, pa će sada na svom terenu imati odličnu priliku da konačno upiše i treći trijumf u sezoni. Blagu prednost daćemo domaćinu u ovom meču, pogotovo jer Saporo ima najgoru odbranu u ligi i prima više od dva gola po utakmici.

8590 Henan Songshan Longmen - Beijing Guoan X2&2+Tim2 (2.27)

Iz Japana idemo u Kinu. Peking Guan je nekadašnji šampion, osvojio je titulu 2009. godine, ima i četiri osvojena kupa, poslednji 2018. godine. Navijači su se već uželeli trofeja, nadaju mu se ove sezone, a njihovi ljubimci su solidno počeli sezonu. Posle 14 odigranih kola nalaze se na deobi od trećeg do petog mesta, a za dalji uspon ka vrhu neophodna im je pobeda nad objektivno slabijim Henanom u sledećem kolu. Henan je u prethodnih pet kola upisao četiri poraza i jedan remi, ali uglavnom su to bili minimalni porazi, pa treba očekivati i skoro ''buđenje'' ove ekipe. Teško da će se to dogoditi protiv Pekinga, ali bićemo oprezni u prognozi, pa ne odbacujemo ni remi.

8592 Shanghai Shenhua - Chengdu Rongcheng 1-3I&1-2II (2.34)

Šangaj Šenhua dugo čeka na titulu, a ove sezone su izgleda rešeni da taj post prekinu. Vodeći su tim na tabeli, bez ijednog poraza, sa samo tri remija u 14 mečeva i uz samo pet primljenih golova, ubedljivo najmanje u ligi. Ipak, u sledećem kolu, u nedelju, imaće dobar test svojih mogućnosti. U goste im dolazi Čengdu Rongčeng, trećeplasirani na tabeli i biće to derbi kola. Čengdu na ovo gostovanje dolazi osokoljen ubedljivom pobedom u prošlom kolu od čak 7:0 protiv Ćingdaa, pa će biti vrlo zanimljiv duel. U centru pažnje biće brazilski internacionalci - Andre Luis je najbolji strelac Šangaja sa devet golova, a isti učinak ima i Felipe Silva iz Čengdua. Zato ovde pre svega ciljamo na golove.

8494 Philadelphia Union - Inter Miami X2&3+ (3.25)

Mesijev Inter Majami je počeo polako da posustaje u poslednje vreme, samo jedan osvojen bod u poslednja dva kola, pa sada Sinsinati ima priliku da preuzme vodeću poziciju u Istočnoj konferenciji američke MLS lige. Ipak, bez obzira na ta dva lošija rezultata, Inter Majami nema problema sa efikasnošću. To je ubedljivo najefikasniji tim u ligi, čak 42 pogotka u 18 mečeva, a u nedelju će gostovati Filadelfiji Union koja je ušla u seriju remija – vezala ih je tri u nizu. Time je Filadelfija stigla do ukupno osam nerešenih rezultata, pa ne treba odbaciti mogućnost da i ovoga puta ''otkinu'' bod rivalu.

8496 Colorado Rapids – Austin 1&2-5 (2.13)

Idemo i do Zapadne konferencije u MLS ligi, gde će snage odmeriti i dve ekipe koje su u lošoj formi. Kolorado Rapidsi su u poslednja četiri kola osvojili samo jedan bod i značajno su pokvarili svoj plasman na tabeli, a sličan trend je i kada je u pitanju ekipa Ostina koja je u prethodna tri meča osvojila  samo bod. Bez obzira na lošu formu, i jedni i drugi igraju efikasne mečeve, a u tom pogledu ekipa Kolorada ima velikog aduta, 24-godišnjeg Brazilca Rafaela Navara koji je postigao devet golova od početka sezone. Ostin nema nekog ubojitog strelca, Argentinac Driusi im je najefikasniji sa pet pogodaka. Blagu prednost daćemo domaćinu u ovom meču, ali ne usuđujemo se da prognoziramo ''čist kec''.

Ne propustite