AdmiralBet kombinacije - Ranko Popović nastavlja sjajni niz, može 2,57 na BATE Borisov?

Autor: Milovan Longinov
petak 31.05.2024.
14:01
Izvor: Sportske.net

Birajte kombinacije ovog vikenda.

Povezane vesti


6647 BATE Borisov – Slutsk 1&0-3 (2.57)

 

BATE Borisov je dugo bio neprikosnoven u Belorusiji. Njegova dominacija trajala je neprekidno od 2006. do 2018. godine, ali od tada više nije osvojio nijednu titulu. S obzirom kako je započeo tekuću sezonu, ni sada ne treba od ove ekipe očekivati neku bitniju promenu. Posle deset odigranih kola, BATE se nalazi tek na desetom mestu sa 12 osvojenih bodova i uz samo osam postignutih golova. Njegov naredni rival ima još skromniji učinak, pretrpeo je već šest poraza u ovih deset kola i takođe ne može da se pohvali efikasnošću, jer ima isti broj postignutih golova kao BATE. Imajući sve to u vidu, dajemo blagu prednost domaćem timu, ali ne očekujemo efikasan meč.

 

6446 AC Oulu - HJK Helsinki 2&2+ (1.98)

 

Od 2017. godine ekipa HJK Helsinkija je osvojila čak šest titula, aktuelni je šampion Finske, ali u novu sezonu nije ušla u šampionskom ritmu. Četiri pobede u deset kola skroman je učinak u odnosu na ono što se očekivalo, a naredni meč deluje kao lepa prilika da se tim iz Helsinkija vrati na pobednički put. Gostovaće ekipi Oulua koja je pretposlednja na tabeli i koja je još uvek bez pobede od početka sezone, doduše uz dva meča manje u odnosu na HJK. Oulu ipak nije za potcenjivanje, sva četiri poraza koja je doživeo bila su minimalna, uz četiri remija, pa treba očekivati da i ovaj tim uskoro ''proradi'', ali tek posle HJK-a. Gosti su favoriti, dajemo im prednost, a s obzirom da Oulu prima u proseku više od dva gola po meču, i naša prognoza je u skladu s tim.

 

7110 CSKA Sofia - CSKA 1948 Sofia 1X&0-2 (1.99)

 

Neobičan je sistem takmičenja u Bugarskoj, bar kada je u pitanju završnica sezone. Posle 30 odigranih kola, liga je podeljena na tri dela – plej-of od šest prvoplasiranih ekipa, plej-of od 7. do 10. mesta za plasman u Ligu konferencija, a ostali igraju plej-aut. Na kraju, trećeplasirana ekipa iz Top 6 plej-ofa igra protiv najboljeplasirane ekipe iz plej-ofa za Ligu konferencija, a zapravo sedme u ukupnom plasmanu. Tako smo dobili situaciju da na kraju sezone o plasmanu u Ligu konferencija u direktnom duelu odlučuju veliki rivali iz Sofije – CSKA (treći na tabeli) i CSKA 1948 (sedmi na tabeli). U prethodna dva međusobna duela od početka sezone, CSKA je oba puta bio bolji, pa će i sada imati ulogu favorita, ali od početka maja ima četiri poraza i jedan remi, bez pobede, što daje nadu rivalskom CSKA 1948 da ovoga puta može da iznenadi.

 

2121 Thun – Grasshoppers 1+I&3+ (2.01)

 

Lošu sezonu imao je Grashopers i sada je nekadašnji šampion bukvalno na ivici ispadanja, pogotovo posle prve utakmice baraža za opstanak. Rival u baražu mu je Tun koji je zauzeo drugo mesto u drugoligaškoj konkurenciji ove sezone. Prvi meč baraža odigran je u Cirihu, gde je Grashopers pred svojim navijačima jedva izvukao remi (1:1), golom Morandija iz penala u sedmom minutu nadoknade vremena. Tun će u petak na svojoj Stokhorn areni biti domaćin revanša i imaće odličnu priliku za povratak u elitni rang takmičenja. Sjajno je igrao u završnici sezone u drugoj ligi, postigao je čak 17 golova u poslednja četiri meča, pa će odbrana Grashopersa biti na velikim iskušenjima. Zato golove stavljamo u prvi plan.

 

6604 Servette – Lugano 1X&0-3 (1.89)

 

Odlična sezona i za jedne i za druge, izborili su plasman na evropsku scenu. Lugano će kao drugoplasirani u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Servet je sezonu u prvenstvu završio na trećoj poziciji i ide u kvalifikacije za Ligu Evrope. Sada će ove dve ekipe u finalu kupa imati priliku da sezonu završe osvajanjem trofeja. Finale se igra na Vankdorf stadionu u Bernu, a ako je suditi na osnovu četiri međusobna duela u prvenstvu ove sezone, prednost bi mogla da ima ekipa Serveta, koja je tri puta bila bolja od Lugana, a jedan meč je završen remijem. Zanimljivo, sastali su se i u poslednjem prvenstvenom kolu 25. maja, kada je Servet kao gost slavio sa 2:0.

 

6608 Kashima Antlers - Yokohama Marinos 1&1+I&2+ (2.98)

 

Bivšem treneru Vojvodine Ranku Popoviću odlično ide ovog proleća u Japanu, gde sa klupe vodi ekipu Kašima Antlersa. Njegov tim je posle 16 odigranih kola na drugom mestu, sa tri boda manje od vodeće Mačide, a uz to je i u odličnoj formi u poslednje vreme. U pet poslednjih kola Kašima je upisala četiri pobede i remi, a priliku da taj niz nastavi imaće u subotu na svom terenu protiv Jokohama Marinosa, koja je u donjem delu tabele, ali koja je u prošlom kolu najavila uspon forme ubedljivom pobedom nad Kašivom od 4:0. Brazilac Anderson Lopez iz Jokohame je jedan od najboljih strelaca lige sa devet golova, ali i Kašima ima svoje velike adute, poput Suzukija sa sedam, našeg Aleksandra Čavrića sa šest golova i Šintara Naga sa četiri gola i četiri asistencije. Mnogo razloga da očekujemo golove, ali i novi trijumf Popovićevog tima.

 

6480 Kawasaki Frontale - Nagoya Grampus GGI v GGII (2.22)

 

Kad smo već kod japanske lige, prilika je da vidimo i kako ide ekipi Nagoje, u kojoj je svojevremeno veliki trag ostavio aktuelni selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi. Nagoja je pod njegovim vođstvom 2010. godine osvojila titulu i od tada još nije ponovila takav uspeh. Ove sezone joj solidno ide, trenutno je petoplasirana, ali teško da može da konkuriše za sam vrh. U 17. kolu je očekuje gostovanje ekipi Kavasakija koja je u prethodna tri kola osvojila samo bod, pa je pala na petnaesto mesto na tabeli. Utakmice koje Kavasaki igra u poslednje vreme su uglavnom efikasne, napad im je bolji deo tima, pa u skladu s tim se orijentišemo na golove u ovom meču.

 

7120 Transinvest – Zalgiris 2-2&0-4 (2.21)

 

Pošto je Panevežis prošle sezone prekinuo njegovu trogodišnju dominaciju, Žalgiris je očigledno rešen da šampionski pehar ekspresno vrati u svoje vitrine. Sezona u Litvaniji je u svom središnjem delu, a Žalgiris ubedljivo vodi na tabeli posle 15 kola, sa čak osam bodova više od prvog pratioca, ekipe Hegelmana. Lider na tabeli će u nedelju gostovati pretposlednjem Transinvestu i ne bi trebalo da bude dilema oko pobednika. Pitanje je samo uz koliko golova, a Žalgiris u proseku postiže po dva pogotka.

 

1257 Eldense – Gijon 2&1+II (1.85)

 

Ekipa Sportinga iz Hihona je još od 2017. godine van elitnog društva u Španiji, a sada će u poslednjem kolu imati priliku da se plasira u plej-of za ulazak u La Ligu. Sporting je prvi ''ispod crte'' za ulazak u plej-of, sa dva boda manje od Ovijeda i Rasinga, ali ima čemu da se nada. Da bi te nade mogle da se ostvare, neophodno je da Sporting u nedelju trijumfuje na gostovanju Eldenseu koji je obezbedio opstanak i koji će rasterećeno ući u ovaj meč. Gosti su favoriti za pobedu, smatramo da mogu da je ostvare, ali moraće da čekaju i poraz bar jednog od konkurenata za plej-of.

 

6504 New York City - San Jose Earthquakes 1-1&2+ (2.78)

 

Jedan od timova u američkoj MLS ligi na koje ove sezone obraćamo posebnu pažnju svakako je Njujork siti, čiji su članovi i dvojica srpskih internacionalaca – Jovan Mijatović i Strahinja Tanasijević, mada se ni jedan, ni drugi za sada nisu izborili za značajniju ulogu u ovom timu. Njujork siti je vezao četiri pobede u prethodna četiri meča i očekujemo da tu seriju nastavi i u duelu sa San Hozeom na svom terenu. San Hoze je jedna od najslabijih ekipa u Zapadnoj konferenciji, pretrpela je čak 10 poraza u 15 odigranih kola, pa sve ukazuje da će Njujork siti doći do novih bodova. Njihove prethodne pobede su bile uglavnom minimalne, pa možda ni ovaj meč ne bude izuzetak po tom pitanju.

Ne propustite