AdmiralBet kombinacije -Šta mogu potencijalni rivali "večitih"?

Autor: Lazar Nikolić
petak 09.08.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Evo šta smo iskombinovali za vas.

Povezane vesti

8493 Halmstad - Malmo FF 2&2-4 (2.01)

Aktuelni šampion Švedske, ekipa Malmea na dobrom je putu da odbrani titulu ove sezone, ali je u prvenstvu počela polako da posustaje od kada su počele obaveze i u kvalifikacijama za ulazak u Ligu šampiona. Malme je eliminisao Klaksvik, a onda u utorak odigrao težak meč sa PAOK-om i remizirao na svom terenu rezultatom 2:2. Uporedo sa tim evropskim mečevima, u prvenstvu je pretrpeo dva poraza u prethodna tri kola, ali je zadržao lidersku poziciju, jer i drugoplasirani Đurgarden ima evropskih obaveza, pa je i on doživeo par kikseva na domaćoj sceni. Malmeu sada sledi gostovanje protiv ekipe koja u 17 odigranih kola nije upisala nijedan remi i koja je u prilično lošoj formi - ima četiri poraza u poslednjih pet kola. Malme u poslednje vreme lako izlazi na kraj sa ovim rivalom, pre mesec dana ga je savladao sa 5:1, u martu u kupu je bilo 4:0 za Malme, pa i sada očekujemo trijumf šampiona, doduše možda ne tako ubedljiv.

6171 Pari Nizhny Novgorod – Khimki 1X&0-3 (2.04)

Od kada je pred kraj prošle sezone preuzeo ekipu Nižnjeg Novgoroda, Saša Ilić je pod konstantnom tenzijom. Uspeo je da ostvari primarni cilj i kroz baraž spase ekipu ispadanja iz ruske Premijer lige, ali je i na početku nove sezone već posle prva dva poraza dospeo na udar javnosti. Odmah su mediji počeli da pišu o njegovoj mogućoj smeni, što su u klubu odmah demantovali, pružili podršku srpskom treneru i u trećem kolu je usledio prvi ovosezonski trijumf, i to na gostovanju Dinamu iz Mahačkale. Sada se očekuju i prvi bodovi na svom terenu, ili makar remi, a rival je Himki koji je prošle sezone igrao u drugoligaškoj konkurenciji. Gosti su solidno započeli premijerligašku sezonu, imaju četiri boda iz tri kola, ali ovde blagu prednost dajemo Ilićevom timu.

2005 Radnicki Nis - Napredak Krusevac 1X&1+I&1+II (2.42)

Novo izdanje ''srpskog El Klasika'', u četvrtom kolu Superlige Srbije. Niški Radnički će ovog puta biti u ulozi domaćina, ali ne na svom ''Čairu'', već u Leskovcu gde će dočekati svog tradicionalnog rivala, ekipu Napretka. Pod vođstvom novog trenera Nikole Drinčića, Nišlije su pretrpele dva poraza na gostovanjima, najnoviji je bio prilično ubedljiv od imenjaka iz Kragujevca (4:0), ali su u Leskovcu prethodno savladali favorizovani TSC sa 1:0. Kruševljani takođe ne mogu do daljnjeg da igraju na svom stadionu, dok se ne završi rekonstrukcija, pa su tako u prvom kolu ''dočekali'' Partizan u Humskoj, a u trećem kolu ekipu IMT-a u Lazarevcu sa kojom su remizirali. U međuvremenu su osvojili bod u Pančevu protiv Železničara i još uvek čekaju na prvi trijumf. Nismo ubeđeni da to mogu ovog puta, ali novi remi nam deluje znatno realnije.

8876 Osijek - Dinamo Zagreb 2&0-3 (2.50)

Dinamo je u novu sezonu šampionata Hrvatske ušao silovito. Ekipu Istre je prošlog vikenda ispratio sa pet lopti u mreži, a sada aktuelnog šampiona očekuje i prvo gostovanje. To bi na papiru trebalo da bude derbi, pogotovo jer je prošle sezone Osijek pružao odličan otpor ''modrima''. Međutim, Osiječani su u prvom kolu na svom terenu poraženi od Šibenika (1:2), a uz to imaju i obaveza na evropskoj sceni, u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Tamo su eliminisali estonsku Levadiju, a derbi sa Dinamom im dolazi između dva okršaja sa azerbejdžanskom Zirom u trećem kolu kvalifikacija za LK. Jasno je da je Dinamo u ovakvoj situaciji veliki favorit, očekujemo njegov trijumf, ali ne uz mnogo golova.

2165 Salzburg - BW Linz 1-1&2-5 (2.36)

Ovde ne bi trebalo da bude dileme. Austrijski šampion je odlično započeo i novu sezonu, kako u prvenstvu, tako i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde je u prvom meču bio bolji od Tventea. Naši Petar Ratkov i Aleksa Terzić su bili starteri u tom meču, očekujemo ih i protiv Linca u sastavu, a taj duel bi mogao da bude prilika i da Ratkov golgeterski ''proradi'' u novoj sezoni, s obzirom da se još čeka na njegov pogodak. Salcburg je i bez toga efikasan, postigao je pet golova na prethodna dva meča, pa nema razloga da se taj trend ne nastavi protiv objektivno slabijeg rivala, osim ako trener Linders ne izvede neki kombinovani sastav, kako bi sačuvao glavne adute za revanš sa Tventeom.

8966 DVTK – Ferencvaros 2&2+II (2.56)

Ferencvaroš je trenutno maksimalno posvećen borbi za plasman u Ligu šampiona, pa je već odložio meč prvog kola domaćeg prvenstva protiv Debrecina. Šampion Mađarske je u kvalifikacijama za LŠ lako eliminisao velški TNS, ali je zatim poražen sa 2:0 od Mitjilanda u Danskoj i neće mu biti nimalo lako u revanšu. Pitanje je zato koliko će biti fokusiran na naredni prvenstveni meč protiv DVTK-a koji objektivno ne bi trebalo da mu predstavlja veću prepreku, jer iz prva dva kola ima samo jedan osvojeni bod. Doduše, DVTK je dobio njihov prethodni duel sa 2:0 u finišu prošle sezone, ali je ''Fradi'' tada već imao titulu ''u džepu'', pa mu ta utakmica ništa nije ni značila.

8816 Viking - Bodo Glimt X2&2-4 (2.23)

Norveški Bode Glimt će, po svemu sudeći, biti Zvezdin rival u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Norvežani su u prvom meču protiv poljske Jagjelonije pokazali da su bolji tim, slavili su kao gosti sa 1:0 i u revanšu na svom terenu to treba i da potvrde. Ali, između dva okršaja sa Poljacima norveški šampion i lider na tabeli odigraće i prvenstveni derbi, protiv trećeplasiranog Vikinga. Biće to teško gostovanje za Bode koji ima osam bodova više, ali i meč više od Vikinga. Domaćin bi eventualnim trijumfom mogao da se vrati u trku za titulu. Na prethodnom gostovanju protiv ovog rivala Bode je prošle sezone poražen sa 3:2, pa Viking ni ovoga puta nije bez šansi, iako je šampion favorit.

1988 Charleroi – Gent X2&0-3 (2.18)

Gent je potencijalni rival Partizana u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija, ali pod uslovom da crno-beli ne budu bolji od Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i da Gent eliminiše ekipu danskog Silkeborga. Kada je u pitanju start nove sezone u šampionatu Belgije, Gent je u prva dva kola ostvario po pobedu i poraz. Uspešniji je bio u gostima, gde je savladao ekipu Kortrajka, ali je na svom terenu poražen od Dendera. Isto važi i za ekipu Šarlroa koja je u gostima deklasirala Sent Truden sa 4:1, ali je na svom terenu poražena od Antverpena minimalnim rezultatom. Rekli bismo da je vreme da jedna od ove dve ekipe, a to je u ovom slučaju Šarlroa, konačno osvoji neki bod na svom terenu.

8715 Pohang – Seoul 1&2+ (2.87)

Iako je počela nova sezona u velikom delu Evrope, nećemo zapostaviti ni korejsku ligu koju smo pratili tokom ovog leta. Tamo je odigrano 25 kola, a Pohang se nametnuo kao jedan od glavnih kandidata za titulu. Trenutno deli drugo mesto sa Gangvonom, a prvoplasirani Gimčon ima dva boda više. Pohang je malo posustao u poslednje vreme, jer je u prethodna tri kola osvojio samo tri boda i ako želi da ostane ozbiljan kandidat za titulu, moraće da osvoji ceo plen protiv ekipe Seula. I gostima će ovaj meč biti važan, jer se bore za ulazak u plej-of, vezali su i dva trijumfa u prethodna dva kola, ali favorit se zna.

8944 Domzale - Olimpija Ljubljana 2&1+I (1.95)

Olimpija je izvanredno započela novu sezonu, pogotovo u domaćem šampionatu, gde je u prva tri kola upisala tri pobede, bez ijednog primljenog gola, uz gol-razliku 5:0. Uporedo s tim, Ljubljančani se bore i na evropskoj sceni za ulazak u Ligu konferencija, a na startu kvalifikacija su oba puta savladali ukrajinskog predstavnika, ekipu Polisije. Gostovanje u Domžalama im dolazi između dva okršaja sa moldavskim Šerifom, i nema sumnje da im je Evropa prioritet u ovom trenutku, ali s obzirom na loš start Domžala i sva tri poraza u prva tri kola, za očekivati je da Olimpija nastavi seriju pobeda u ligi.

Ne propustite