AdmiralBet OI specijal - Ivanino zlato za kvotu 19,00, Nemanjino 90,00, Adrianino 17,00!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.07.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Navijamo za naše, a AdmiralBet daje najveće kvote!

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

99860 Atletika skok udalj Ivana Španović osvaja zlatnu medalju (19.00)

Osvajačica bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru pre osam godina veliki je adut Srbije da i ovog leta dođe do najvećih uspeha. Nedavna povreda Ahilove tetive pretila je da je udalji sa najveće sportske smotre, ali pozitivni signali koji stižu iz Atletskog saveza Srbije ukazuju da bi 34-godišnja Zrenjaninka trebalo da bude najbolja kad je najpotrebnije. Svetsko zlato iz Budimpešte prošle godine dalo još je najveći podstek pred učešče na izvesno poslednjim Olimpijskim igrama u karijeri. Niz uspeha koje je ostvarila učinio ju je s godinama još boljom, pa su se stekli svi uslovi da u Parizu zasija najvećim sjajom.

99860 Atletika bacanje koplja Adriana Vilagoš osvaja zlatnu medalju (17.00)

Mlada atletičarka nije mogla da poželi bolju uvertiru pred početak Olimpijskih igara u Parizu od obaranja državnog rekorda na mitingu Dijamantske lige u Londonu. Adriana je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila srebrnu medalju ostvarivši državni rekord od 64,42 metara, koji je oboren tokom prošle nedelje u britanskoj prestonici. Sada odlazi na najveći sportski događaj sa ciljem da napadne zlato, što nije nerealno ako se zna da devojka rođena pre dve decenije u Vrbasu napreduje iz takmičenja u takmičenje. Uz Angelinu Topić je naša najveća atletska nada ovoga leta u Parizu.

67461 Plivanje slobodnim stilom 100 metara Andrej Barna pobednik (90.00)

Velika nada Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama biće i plivač Andrej Barna, koji je ovoga leta naciju već učinio ponosnom kada je na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojio bronzanu medalju takmičeći se slobodnim stilom u trci na 100 metara. Barna je tom prilikom postavio državni rekord i osvojio prvu medalju u karijeri čime je stekao ogromne simpatije svih ljubitelja plivanja u Srbiji. Sada stiže u Pariz sa nadom da će ispisati nove slavne stranice u istoriji ovog olimpijskog sporta i dati značajan doprinos toliko željenom dvocifrenom broju medalja kojem Srbija u „Gradu svetlosti“ teži.

54581 Veslanje u disciplini sing skif Jovana Arsić pobednik (35.00)

Veslanje nije bilo disciplina kojom se Srbija dičila na prethodnim olimpijskim turnirima, ali tradiciju bi već ovog leta u Parizu mogla da promeni Jovana Arsić koja na planetarnu sportsku smotru stiže kao aktuelna evropska šampionka. Arsićeva je krajem aprila osvojila zlatnu medalju u disciplini singl skif na Evropskom prvenstvu u Segedinu čime je iza sebe ostavila Aleksandru Foster i Alisu Prokesovu. Arsićeva je tako potvrdila da će ne bez razloga biti jedan od glavnih aduta Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu za koji je stekla normu još godinu dana ranije na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

54935 Ženski boks u bantam kategoriji (54kg) Sara Ćirković pobednik (15.00)

Sara Ćirković je veliki adut Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Kako i ne bi kada je sa svega 19 godina pokorila Evropu pobedom u finalu kontinentalnog prvenstva u Beogradu nad Lakramioru Periok. Pažnju na sebe skrenula je još novembra 2022. godine trijumfom na Svetskom prvenstvu u Benidormu, obradovavši naciju u ovom sportu nakon skoro četvrt veka čekanja na uspeh. Niz medalja koje je ova bokserka osvojila između dva olimpijska ciklusa načinili su Srbiju još konkurentnijom u ovoj disciplini nego što je to bio slučaj u Tokiju, Riju i ostalim gradovima koji su bili domaćin najvećeg turnira.

67255 Džudo do 90 kilograma Nemanja Majdov pobednik (21.00)

Džudo će biti jedan od sportova koji bi ovog leta mogli da donesu veliku radost Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu pošto će u konkurenciji do 90 kilograma našu zemlju predstavljati vrsni sportista Nemanja Majdov. Pre dva meseca ovaj sportista je Srbiju učinio ponosnim na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju, a bez zlata je ostao samo zahvaljujući tome što je u finalu na zlatni poen poražen od Gokija Tadžime iz Japana. Nesrećan poraz u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde japanski džudista nije bio bolji od srpskog, mogao bi da bude zaboravljen već u Parizu. Majdov je uz bugarskog sportistu Ivajla Ivanova peti favorit da se dočepa zlata.

67462 Plivanje na 400 metara mešovito Anja Crevar pobednik (100.00)

Treći put u bogatoj sportskoj karijeri pančevačka plivačica Anja Crevar predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama. Sa bogatim iskustvom iz Rija i Tokija, naša poznata sportistkinja će rasterećeno otići u glavni grad Francuske, svesna da će joj iskustvo biti ogroman adut na putu novog uspeha. Upravo će iskustvo i rastrećenost biti glavni aduti jedine naše predstavnice u ovoj sportskoj disciplini da načini veliki rezultat. Četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi ove godine u kategoriji na 400 metara mešovitim stilom daće joj još veći podstrek da u Parizu napravi iskorak.

67255 Džudo do 100 kilograma Aleksandar Kukolj pobednik (35.00)

Jedan od zaštitinih znakova srpskog olimpijskog tima na Igrama u Parizu biće i iskusni džudista Aleksandar Kukolj, koji će se takmičiti u kategoriji do 100 kilograma. Uz Nemanju Majdova svakako će predstavljati glavnog aduta Srbije u ovom sportu, a renome koji uživa tokom borbe i van njega čini ga sportistom kakav se poželeti može. Kod njega nema sumnje da će dati sve od sebe, a takve nekad i sreća pogleda pa mu možda baš Pariz bude taličan za najveći uspeh u karijeri. Odličnu uvertiru je već napravio, osvajanjem bronzane medalje na Gren slemu u prestonici Francuske.

99860 Atletika 100 metara žene Šakari Ričardson pobednik (1.58)

Već pola decenije sjajna sprinterka iz Dalasa oduševljava ljubitelje kraljice sportova. Sa tek napunjenom 21 godinom, postala je šesta najbrža trkačica na 100 metara, a odlazak na Olimpijske igre u Tokiju iste godine onemogućen joj je zbog toga što je bila pozitivna na kanabis. U julu prošle godine postala je državna šampionka, a vrhunac bavljenja atletikom doživela je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti prošle godine kada je osvojila zlatnu medalju uz oboren rekord. Ovoga leta u Parizu pokušaće da nastavi sa sjajnim uspesima i sva je prilika da najsjajnije odličje neće izostati.

68009 Džudo do 63 kg žene Klasi Agbenjenu pobednik (1.40)

Sa osvojenom srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Riju i zlatnim odličjem pola decenije kasnije u Tokiju, iskusna francuska džudistkinja po treći put stiže na najveću sportsku smotru. Čak i prosečni poznavaoci ove borilačke veštine ne sumnjaju da će aktuelna svetska šampionka uspeti da odbrani najsjajnije odličje. Uspesi sa svetskih prvenstva u Dohi, Budimpešti, Tokiju i Bakuu uz tri uzastopne evropske zlatne medalje čine je glavnim favoritom da Francuskoj upotpuni kolekciju koja će ovog leta biti naročito bogata. Okolnost da će se takmičiti u svojoj državi učiniće Agbenjanu još većim favoritom.

68149 Stoni tenis singl žene Čen Meng pobednik (3.75)

Mada se najveće šanse za osvajanje zlatne medalje među ženskim stonoteniserkama daju Jingši Sun, naš predlog je da zbog daleko bolje kvote probate na njenu sunarodnicu Čen Meng. Reč je dvostrukoj osvajačici najsjajnijeg odličja sa Olimpijskih igara u Tokiju pre tri godine, a sada je po godinama i stažu u lepoj prilici da nastavi sa velikim rezultatima na najvećeg sportskom događaju. Iako je utisak da joj je zenit prošao, možda baš predstojeće Igre u Parizu budu svojevrsna labudova pesma za stonoteniserku rođenu pre 30 godina u Đingdau.

99861 Atletika bacanje koplja muškarci Niradž Čopra pobednik (2.70)

Ovaj 26-godišnji indijski atletičar je već ušao u istoriju pošto je na Olimpijskim igrama u Tokiju postao prvi azijski sportista koji je osvojio medalju u disciplini bacanja koplja. Pre tri godine je tek atletiski stasavao, a drugi olimpijski turnir doneće mu potpunu zrelost i ogromne šanse da se ponovo dočepa zlata. Već 2016. godine, takmičeći se na Svetskom prvenstvu do 20 godina, postao je prvi Indijac koji je oborio rekord. Prošle godine je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu i sva je prilika da će se ovog leta u Parizu stići do novog podviga.

67462 Plivanje slobodnim stilom na 800 metara žene Ariarne Titmus pobednik (5.40)

Mada je daleko uspešnija na 200 i 400 metara, trka na 800 biće najveći profesionalni izazov za autralijsku plivačicu Ariarne Titmus. Medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju pre tri godine slobodnim stilom na 200 i 400 metara su najveći uspeh u bogatoj karijeri Australijanke. Sada je pred njoj još veći izazov da bogatu kolekciju medalja dodatno upotpuni u Parizu, trijumfom u disciplini koja joj nije toliko svojstvena. Zlato iz Birmingema pre dve godine tek će dobiti na značaju u disciplini 800 metara slobodno ukoliko se kruniše na Olimpijskim igrama.

67435 Streličarstvo žene Peni Hili pobednik (50.00)

Sa dve medalje na Evropskom prvenstvu u Krakovu prošle godine, mlada britanska streličarka Peni Hili došla ja u Pariz na najveći turnir u dosadašnjem delu karijeri. Prethodnu godinu pamtiće i po tome što je izbila na prvo mesto na svetu kada je reč o najboljim takmičarkama u streličarstvu pa sa više nego zavidnom biografijom u tinejdžerskom dobu stiže da pokori planetu. Šanse joj nisu ogromne s obzirom na to da je i konkurencija jaka, ali jasno je da na osnovu pređašnjih uspeha ima i te kako dobru podlogu da obraduje Veliku Britaniju u ovom sportu.

68003 Velodromski biciklizam žene Ema Finukejn pobednik (2.00)

Velška biciklistkinja slovi za prvog favorita da osvoji zlatnu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Već sa nepunih 18 godina zasenila je britanski bicikizam osvajanjem dve srebrne medalje na državnom prvenstvu, ali predolimpijska godina joj je bez sumnje obeležila dosadašnju karijeru. U kategoriji sprinterske trke 2023. godine postala je svetska šampionka čime je ušla u red svega tri britanske biciklistkinje kojima je to uspelo. Sada ima lepu priliku da osvoji i prvu olimpijsku medalju čime će zauzeti posebno mesto u istoriji britanskog sporta. Verujemo da će uspeti.

99861 Atletika trka na 200 metara Erion Najton pobednik (11.00)

Osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu pre dve godine postao je najmlađi vlasnik odličija u jednoj sprinterskoj disciplini. Momak rođen pre 20 godina na Floridi može se pohvaliti da je za tek dve decenije života ušao u krug petorice najbržih sprintera u istoriji atletike. Trke na 100 i 200 metara su mu naročito omiljene pa će s pravom doći u Pariz kao jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje.

67461 Plivanje leđno na 100 metara Tomas Čekon pobednik (3.10)

Italijanski plivač je svetski rekorder na 100 metara leđno i s pravom se ubraja među glavne kandidate da ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu osvoji zlatnu medalju. Pre dve godine je postao svetski i evropski šampion u ovoj kategoriji i sada će svim silama pokušati da dođe do olimpijske medalje koja mu će mu bez sumnje biti kruna dosadašnje karijere. Pre tri godine u Tokiju malo mu je nedostajalo da osvoji prvu medalju na najvećem sportskom događaju, a četvrto mesto u leđnoj tehnici svakako će mu još više pojačati glad da uspe u Parizu. Kvota je više nego dobra da odigrate na momka rođenog 2001. godine u mestašću nadomak Vićence.

99861 Atletika troskok Džordan Diaz pobednik (2.75)

Momak rođen na Kubi od pre dve godine nastupa pod španskom zastavom i biće veliki adut ovoj evropskoj sportskoj sili na putu do osvajanja medalje u atletskog diciplini troskok. Reč je o tvorcu trećeg najdužeg skoka u istoriji, što će mu biti više nego dovoljna referenca za glavnog favorita u jednoj od interesantnijih disciplina u atletici. Već sa 16 godina osvojio je medalju na Svetskom prvenstvu u Najrobiju nakon čega je usledio njegov rapidan uspon. Verujemo da će ovog leto pamtiti po najvećem sportskom dostignuću.

67180 Sportsko penjenje Tobi Roberts pobednik (8.00)

Tobi je već u detinjstvu počeo da se bavi sportskim penjanjem, a pažnju na sebe skrenuo je prošlog leta kada je osvojio titulu na Svetskom kupu u Šamoniju. Već sada je ušao u istoriju britanskog sporta kao prvi predstavnik svoje države u ovoj disciplini na olimpijskom turniru. Ovo leto u Parizu moglo bi da mu donese prekretnicu u karijeri i izvesnu medalju za Veliku Britaniju koja se sve više profiliše kao država koja je prepoznatljiva u ovom sportu.

54697 Odbojka na pesku žene Santos Lisboa/Silva Ramos pobednik (2.48)

Na desetogodišnjicu od zlatne medalje na Olimpijskim igrama mladih pakleni duo brazilskih odbojkašica na pesku spreman je da najvećoj latinoameričkoj zemlji donese najsjajnije odličje ovog leta u Parizu. Nakon kraha u Tokiju dok su igrale sa različitim partnerima, već 2022. godine ovaj brazilski tandem doneo je naciji svetsku titulu. Sada će dati sve od sebe da je obraduje u jednom od najprivlačnijih sportova na olimpijskom turniru. Tako svojstvenog Brazilkama. Stoga nije ni čudo što im se po svim prognozama daju najveće šanse da olimpijski turnir završe sa zlatnim odličjem i tako Brazilu vrate zlato koje su poslednji put na Igrama osvojili još 1996. godine u Atlanti. 

Ne propustite