AdmiralBet tipovi - Golovi u Bernu, Saša Ilić "blindira" Nižnji!

Autor: Lazar Nikolić
subota 11.05.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Ovo su naši predlozi.

Povezane vesti

Prelazi

1560 Los Angeles Galaxy - Real Salt Lake X2-X (4.75)

Bez povređenog Dejana Joveljića u timu, LA Galaksi je upao u problem sa efikasnošću, pa je prethodna dva meča završio bez postignutog gola, uz samo jedan osvojen bod. Ipak, i dalje je ovaj tim visoko plasiran u MLS ligi, nalazi se na trećem mestu Zapadne konferencije, ali sada mu u goste dolazi lider konferencije, ekipa Real Solt Lejka koji je u seriji od tri uzastopne pobede. Njihovi međusobni dueli su u bliskoj prošlosti obilovali golovima sa obe strane, ali su rezultatski bili uglavnom neizvesni, pa su se završavali ili remijima, ili golom razlike za jednu od ekipa. Rezultatsku neizvesnost očekujemo i sada, pa otuda i prognoza još jednog njihovog remija.

1891 Beijing Guoan - Meizhou Hakka X-1 (3.89)

Posle nešto lošijeg starta sezone, ekipa Peking Guana je u prethodna četiri kola nanizala četiri uzastopne pobede i probila se na deobu drugog i trećeg mesta na tabeli kineske Super lige. U 11. kolu će imati priliku da se dodatno učvrsti u vrhu tabele, jer mu u goste dolazi ekipa iz donjeg dela tabele, Meižu Haka. Domaći tim će imati ulogu favorita i očekujemo njegovu novu pobedu, ali ne i lak posao za Peking Guan. Meižu Haka je u devet odigranih mečeva ostvarila samo jednu pobedu, ali u poslednjih pet kola nema nijedan poraz, upisala je četiri remija i taj jedan trijumf, pa očekujemo da će i Pekingu pružiti vrlo dobar otpor. Ipak, blagu prednost dajemo domaćem timu.

1772 AIK – Sirius 1X-1 (1.78)

Utakmice ove dve ekipe su prilično rezultatski neizvesne u poslednjih nekoliko godina. Posle pet uzastopnih remija u međusobnim duelima, AIK je prošle sezone prekinuo taj niz minimalnom pobedom u gostima nad Siriusom, a sada verujemo da je došlo vreme da AIK konačno i na svom terenu savlada ovog rivala. Razlog za takvo očekivanje je njegov mnogo bolji start od početka sezone i posle sedam odigranih kola AIK zauzima drugo mesto na tabeli, iza aktuelnog šampiona Malmea. Za to vreme, Sirius je posle dve pobede u prva dva kola upao u rezultatsku krizu, pa je u narednih pet mečeva osvojio još samo jedan bod. Dovoljno razloga da damo prednost domaćinu, ali uz dobar otpor gostiju, koji žele da što pre prekinu loš niz.

1827 Jagiellonia Bialystok - Korona Kielce X-1X (2.91)

Šampionat Poljske je jedan od najzanimljivijih u Evropi ovog proleća kada je u pitanju borba za titulu. Tri kola pre kraja sezone, Jagielonija je vodeća na tabeli, ali joj se liderska pozicija prilično zaljuljala posle loših rezultata u poslednjih pet kola u kojima je upisala samo jednu pobedu. Zato joj je pobeda imperativ protiv Korone koja se bori za opstanak, ali je neporažena u poslednja tri kola i došla je nadomak izlaska iz zone ispadanja. Naravno da je domaćin u ulozi velikog favorita, ali ovi rezultati u poslednje vreme nas teraju na oprez u pogledu konačnog ishoda, pa ne isključujemo novi kiks lidera. 

Daj gol

1917 RKC Waalwijk - PEC Zwolle 3-5 (1.82)

RKC Valvajk se bori za opstanak u holandskoj Erediviziji, ali je u poslednje vreme sve efikasniji i u prethodna četiri kola je postigao čak 11 golova. Ubedljivom pobedom nad Heraklesom (5:0) u prošlom kolu uspeo je da se izvuče iz zone ispadanja, ali ima samo dva boda više od Ekscelsiora koji je prvi ''ispod crte''. Meč na svom terenu protiv Zvolea je odlična prilika da RKC mirnije privede kraju ovu sezonu i možda već sada osigura ostanak u ligi. S obzirom da i Zvole igra efikasne mečeve u poslednje vreme (iz kola u kolo dolazi 3+ na njihovim utakmicama), očekujemo da će i u narednom kolu taj trend da se nastavi.

2114 Young Boys – Lugano GG (1.49)

U Švajcarskoj, Jang bojs je na pragu još jedne šampionske titule, šeste u poslednjih sedam godina. Četiri kola pre kraja sezone ima osam bodova više od drugoplasiranog Serveta, a devet od svog narednog rivala, trećeplasiranog Lugana. Dueli ove dve ekipe u poslednjih par godina uglavnom donose golove na obe strane, pa očekujemo da se to ponovi i ovoga puta. I dok bi Jang bojs eventualnom pobedom možda već sada matematički overio titulu, Lugano ima veliki motiv u ovom meču, jer želi da se vrati na drugo msto sa kog je skliznuo porazom od Sent Galena u prošlom kolu.

Katanac

2084 Sochi - Pari Nizhny Novgorod 0-1I&0-1II (2.13)

Saša Ilić je u samom finišu sezone došao kao spasilac na klupu Pari Nižnjeg Novgoroda koji je pre njegovog dolaska vezao šest poraza i došao nadomak zone ispadanja. Srpski trener je na svom debiju u ruskoj Premijer ligi uspeo da taj niz prekine i njegov novi tim je uspeo da na svom terenu ostane neporažen protiv favorizovanog moskovskog Spartaka. Nije bilo golova u tom meču, a Ilić se odlučio za ''bunker'' kojim je ostvario prvi cilj – da se ostane neporažen. Neverovatan podatak je da je Pari NN imao svega 15 posto lopte u svom posedu, ali je ipak sačuvao svoju mrežu zahvaljujući velikoj borbenosti Ilićevih igrača. Ilić je na pitanje novinara potvrdio da će i protiv poslednjeplasiranog Sočija pre svega voditi računa o defanzivi, pa ako tako bude, treba očekivati još jedan meč sa malo golova.

1496 Columbus Crew – Cincinati 0-2 (2.07)

I jedni i drugi su u seriji – Kolumbus je vezao pet uzastopnih remija u MLS ligi, a Sinsinati je ostvario niz od tri pobede u prethodna tri meča i probio se na drugo mesto Istočne konferencije iza Mesijevog Inter Majamija. Zajedničko im je da imaju i najbolje odbrane u ligi, primili su po devet golova, u proseku manje od jednog gola po utakmici, pa je u skladu s tim i naša prognoza kada je ovaj duel u pitanju. Nisu ni preterano efikasni u ovih desetak kola od starta sezone, što je još jedan razlog da očekujemo meč bez mnogo postignutih golova, iako je u njihovim prošlogodišnjim susretima bilo drugačije.

Tačan rezultat

1909 Twente – Volendam 1:0, 2:0, 3:0 (3.19)

Volendam je već ispao iz lige posle najnovije serije poraza u prethodna tri kola i realno je očekivati nastavak tog niza, pogotovo jer će u 33. kolu holandske Eredivizije gostovati trećeplasiranom Tventeu. Sve osim rutinske pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Tventeu će pobeda biti imperativ kako bi zadržao treće mesto na tabeli, jer mu se AZ Alkmar primakao na samo dva boda razlike. Nema sumnje, kvalitet je na strani domaćina, a ovaj meč će biti i prilika da najbolji strelci Tventea Stejn i Van Volfsvinkel dodatno uvećaju svoj saldo na listi strelaca. Do sada su postigli po 14 prvenstvenih golova od početka sezone.

2043 Karagumruk – Galatasaray Bilo kada 0:1 (1.42)

Galatasaraj se nalazi na pragu šampionske titule, igra u šampionskoj formi, ređa ubdljive pobede u poslednjih nekoliko kola, a sve bi već u narednom kolu moglo da bude rešeno, jer lider na tri kola do kraja ima šest bodova više u odnosu na jedinog konkurenta, ekipu Fenerbahčea. Seriju pobeda Galata će pokušati da nastavi na gostovanju Karagumruku koji se bori za opstanak i u ovom trenutku je na samo dva boda iznad zone ispadanja. Domaćin je takođe u usponu forme, osvojio je sedam bodova u poslednja tri kola, ali kvalitet je na strani Galatasaraja koji će imati i dodatni motiv jer je upravo od Karagumruka ispao u polufinalu Kupa Turske krajem februara.

Ne propustite