AdmiralBet tipovi - Krah Crnogoraca?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 06.08.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Predviđanja...

Povezane vesti

 Prelazi

7794 Paks - Mornar Bar 1-1 (2.01)

Traje bajka Mornara, neverovatno je da u svom prvom izlasku u Evropu stižu do trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, iako nisu bili favoriti ni u prvom, ni u drugom dvomeču, odnosno protiv Dinama iz Tbilisija i Radničkog iz Kragujevca. Posebno su Kragujevčani bili nadmoćni u dvomeču, ali nisu pronalazili put do mreže Mornara koju je začarao Popović, golman ovog tima. Da li imaju snage za još? Pakši je tim koji je sastavljen od mađarskih igrača i koji je dokazao da je u veoma dobroj formi, bio bi favorit i protiv Radničkog da su Kragujevčani prošli dalje. Sigurni smo da postoji i doza velikog umora kod fudbalera Mornara i treba igrati i na to. Očekujemo da domaćin savlada na papiru slabijeg rivala i verovatno će se bajka tima iz Crne Gore ovoga puta završiti.

5385 Jagiellonia - Bodo Glimt X-1X (3.18)

Ofanzivno igra Bodo Glimt, pa takvom igrom mogu da se šetaju norveškim šampionatom jer su kvalitetni, ali u Evropi moraju malo opreznije ako žele u Ligu šampiona. Jasno da RFS nije merilo, lagano su prošli Letonce koji su takođe solidan tim i za kog se nećemo čuditi ukoliko se nađu u grupnoj fazi, ali za Ligu šampiona mora opreznije. Jagelonija je pokazala da je izuzetno kvalitetan tim koji nije tek tako bio šampion Poljske, Panevežis je lagano arhiviran i u prvenstvu je takođe zabeležen uspeh u prva tri meča, pa su sa devet bodova krenuli fantastično u sezonu. Nema favorita u ovom duelu, iako su kladionice nekako favorizovale Bodo koji na papiru ima možda kvalitetnije fudbalere. Ipak, samopouzdanje koje imaju Poljaci i podršku koju će imati u ovom duelu ne smemo zanemariti i znamo da glava može nekad bitnija u ovakvim duelima. Očekujemo remi.

7786 HJK Helsinki - Decic Tuzi 1-1 (2.06)

Nesumnjivo da je finski tim kvalitetniji na papiru. Ipak, Dečić je odigrao već pet mečeva u sezoni i uhvatili su ritam, remi protiv Sutjeske tokom vikenda je ostavio traga na ekipu što se tiče umora, ali i dokazao da im znači što igraju jake duele. Daleko od toga da gosti nemaju kvalitet, ali će morati da se uzdaju i u sreću jer definitivno da protiv HJK-a neće biti lako. Razlog je i taj što je Fincima u jeku prvenstvo, u punoj su formi, imali su čak i dan više da se pripreme. Uzmite u obzir i teško putovanje do Helsinkija iz Crne Gore, sve to ume dobro da umori ekipu. Očekujemo pobedu domaćina u prvom duelu, ali mislimo da će se u drugom rešavati pitanje prolaza.

Daj gol

5376 Malmo FF - PAOK 3+ (1.78)

Šveđani jesu u jeku sezone, ali Malme je podbacio na Farskim ostrvima. Tim sa Farskih ostrva, onaj čuveni Klaksvik, ih nije izbacio, ali i oni su osetili taj problem protiv ekipe koju svi potcenjuju poslednjih par godina i koja se pretvara u Real Madrid na startu sezone, pa je Klaksvik slavio sa 3:2. Šalu na stranu, Malme mora da se sabere, ali sada je ponovo ostao bez sreće u žrebu jer mora da igra protiv sve boljeg PAOK-a. Solunski tim je bio bolji od Borca iz Banja Luke u dva meča, zabeležene su dve pobede, ali je jasno da forma može da im bude samo u usponu i čini se da su zbog toga favoriti u ovom dvomeču. Nismo sigurni u njihovu pobedu na strani, ali u ukupnom skoru moraju proći dalje. Ipak, očekujemo golove, PAOK je napadački tim, Malme takođe.

5378 Midtjylland - Ferencvaros Tim2 1-2II (2.27)

"Fradi" se mora ozbiljno shvatiti. Izuzetan je to tim, dobili su sve tri utakmice do sada u sezoni, a Adama Traore je u impresivnoj formi i već ima četiri gola na svom kontu. U potpunosti je adaptiran, uživa na terenu, pa je najveća pretnja danskom šampionu. Ipak, i Danci pokazuju kvalitet, oni su dobili Alborg u prethodnom meču danskog šampionata sa 2:0, utegli su odbranu pred veoma važan duel u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali mi ne verujemo da mogu da izdrže čitav meč, a da ne prime gol. Od ekipa sličnih Fradiju, kao što je Nordsjeland, primaju golove. Tipujemo da bi gosti mogli u drugom poluvremenu da daju makar jedan gol.

5401 Kryvbas 2000 - Plzen 3+ (1.85)

Kvalitet je na strani Viktorije, ekipa iz Plzenja je solidno počela sezone u češkom šampionatu, a ovo je prvi izlazak ove sezone u Evropi. Dajemo veće šanse gostima čak i u prvom meču jer je Krivbas tek počeo sezonu, odigrali su samo jednu utakmicu za razliku od tri utakmice Plzenja i to je nešto što može odneti prevagu u početnoj fazi sezone, pored kvaliteta koji gosti definitivno poseduju. Ono što valja napomenuti jeste da je Krivbas lagano dobio Černomorec u prethodnom duelu, iako rezultat to ne govori (1:0), oni su imali čak 23 udarca ka golu protivnika, a dali su gol u 6. minutu. Sve ovo nam govori da bismo mogli da gledamo ofanzivu i sa jedne i sa druge strane, Plzenj je tim koji je poznat da gaji napadački fudbal.

Katanac

7871 Kilmarnock - Tromso 0-1I&0-1II (2.73)

Posle očajnog početka sezone za Tromso, ekipa sa samog severa Evrope je donekle i podigla formu, pa više nisu u zoni ispadanja. Ipak, u Evropi su dokazali da mogu da se takmiče, da je norveško prvenstvo toliko ujednačeno da se sa par pobeda mogu približiti vrhu i da nema velike razlike između, recimo, četvrtoplasiranog i posledjeplasiranog tima. Tromso je favorit u ovom dvomeču jer je norveški šampionat jači od škotskog, a Tromso je tim koji je dokazao u Evropi da može igrati veoma tvrdo i na rezultat. Ne primaju mnogo golova, ali i ne daju, pa se nekako čini da je ovo utakmica u kojoj nećemo videti veliki broj golova. I jedni i drugi su zakazali do sada u sezoni što se tiče realizacije.

5409 UE Santa Coloma - RFS 0-1 (3.63)

Santa Koloma je samo jedan od onih timova kojima ovakav sadašnji sistem takmičenja prija jer ako ste šampion malene države imate obezbeđena tri dvomeča u Evropi. Posle poraza od Balkanija, poraženi su bez problema od Midtjilanda, ali je jasno da napreduju i da se nadaju da mogu makar do plej-ofa za Ligu konferencija. RFS je kvalitetniji protivnik i to bi trebalo da prikažu u ovom dvomeču, oni su pokazali zube i jakom Bodo Glimtu u revanšu, ali je bilo jasno da su Norvežani daleko kvalitetniji rival i da su kalibar za grupnu fazu Lige Evrope. Teško će biti jer će se domaćin zatvoriti, radili su dobro protiv Midtjilanda i nećemo se iznenaditi ukoliko bude i 0:0 do čak i drugog dela drugog poluvremena. Meč za katanac.

Tačan rezultat

7785 Iberia 1999 - Basaksehir 0:1, 0:2, 0:3 (2.92)

Ako ste se pitali koji je to tim Iberia 1999, onda ste sigurno čuli za Saburtalo, gruzijski tim koji ima iskustva u evropskim takmičenjima od 2019. godine kada su igrali i kvalifikacije za Ligu šampiona i kada su izbacili jedan Šerif. Ulaže se u taj klub, ne sme se nikako potceniti, a dokazali su i prolaskom drugog kola Lige konferencija gde nisu primili gol da su tvrd orah. Bašakšehir je dokazao da za njih nema nikakvih problema ppto je početak sezone, oni su postigli deset golova ekipi La Fiorite iz San Marina, ali jasno je da sada teži duplo teži posao. Svakako su gosti favoriti, Turci su spoj mladosti i iskustva, ima igrača koji mogu da reše mečeve i čak u Turskoj očekujemo da budu u top 4 ove sezone. Ne verujemo u previsok rezultat, ali verujemo u pobedu gostiju.

5379 Sparta Prague - FCSB 2:1 (7.75)

Neverovatno dobar početak sezone za Spartu. Pet utakmica, pet pobeda, svi su prezadovoljni u tom klubu, pa iako će mnogi reći da nisu imali kvalitetnog protivnika, jasno je da je veoma teško u današnjem fudbalu igrati utakmice sredom i nedeljom i pobeđivati svaku. Ipak, sada dolazi najteži rival po njih do sada u sezoni, rumunski šampion, odigrali su fantastično protiv Makabija iz Tel Aviva, mada su imali tu prednost domaćeg terena u dvomeču jer su prvi meč igrali kod kuće, a drugi u Budimpešti. Ovde ne možemo reći da ima favorita u dvomeču jer su i jedni i drugi sličnog kvaliteta, sitnice odlučuju, a gledajući kakav fudbal igraju i jedni i drugi, verujemo u golove. Ipak, kod svoje kuće Sparti dajemo nešto veće šanse, a pošto ćemo se praviti da smo hrabri, pokušaćemo sa 2:1.    

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak