AdmiralBet uz paraolimpijce!

Autor: Boris Jovanović
utorak 31.05.2022.
10:44
Izvor: Sportske.net

Naša kompanija kroz udruženje AGOS pomaže sportiste

Povezane vesti

Udruženje priređivača igara na sreću (AGOS) i Paraolimpijski komitet Srbije potpisali su ugovor o donatorstvu i partnerstvu čime je ozvaničenja saradnja i pružanje podrške paraolimpijskom sportu u Srbiji i sportistima koji se pripremaju za Olimpijske Igre u Parizu 2024.

AGOS koji čine kompanije AdmiralBet, Maxbet i SoccerBet ,uz poboljšanje poslovnog okruženja u zemlji, kao cilj imaju i društveno-odgovoran rad u zajednici, promociju sporta i podizanje svesti o smislu igre, kao i podršku raznim inicijativama i pojedincima. 

Slogan kampanje, kako je istakao predsednik udruženja, proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić, je IGRAJ-POBEDIĆEŠ, i odslikava suštinu igre, odnosno smisao u pobedi svakog učesnika koji se uz volju, entuzijazam i odlučnost bavi sportom.

Paraolimpijskom komitetu Srbije je uručena donacija kao deo podrške pripremama sportista za 33. OI u Parizu. Kompanije u udruženju pomaži povećanju vidljivosti akcija i rezultata paraolimpijaca što će biti ohrabrenje za osobe sa invaliditetom da se i same motivišu i ohrabre za bavljenje sportom.

Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije je naglasio da paraolimpijci postižu velike uspehe, da je olakšavajuća okolnost što i država prepoznaje značaj bavljenja sportom osoba sa invaliditetom i da je Srbija jedna od retkih država u kojoj su već par decenija paraolimpijci u statusu i pravima izjednačeni sa ostalim sportistima.

Zahvalio se udruženju AGOS na tome što postaju partneri u misiji čiji je cilj i veće prisustvo paraolimpijaca u javnosti i stvaranju uslova za širu inkluziju osoba sa invaliditetom u društvo.

Medijima su se obratili i Borislava Perić Ranković, olimpijska, svetska i evropska prvakinja u stonom tenisu i svojevremeno najbolji paraolimpijski sportista na svetu, atletičarka Saška Sokolov i atletičar paraolimpijac Nemanja Matijašević.

Oni su naglasili, da osim stvaranja uslova za bavljenje sportom, glavna stvar jeste promocija u javnosti, predstavljanje onoga čime se bave paraolimpijci i stvaranje još šire baze sportista sa invaliditetom koji postižu vrhunske rezultate.

Kroz ove akcije javiće se i ostale kompanije spremne da pruže podršku.

"Ovo je velika i lepa priča", istakli su sportisti uz poziv osobama sa invaliditetom da se uključe i postanu deo velike sportske porodice, koja, ponovimo, pravi odlične rezultate.

Udruženje je prepoznalo potrebu zajednice, značaj paraolimpijskog sporta i ovo je samo početak saradnje i procesa osnaživanja pokreta i promocije osoba sa invaliditetom, odnosno njihovog uklapanja u društvenu zajednicu. 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak